Bijna iedereen heeft wel eens in een jacuzzi gelegen. Het is heerlijk om wanneer het buiten koud is lekker in een warm bubbelend bad te gaan liggen met een drankje erbij. Maar waar moet je nou op letten als je een jacuzzi koopt?

Het aantal personen

Het is belangrijk om te weten met hoeveel personen je het meeste gebruik gaat maken van de jacuzzi. Het is natuurlijk heel gezellig om met een flinke groep mensen te gaan bubbelen, maar des te groter de jacuzzi wordt, des te duurder hij wordt. De prijs wordt door de grootte namelijk flink beïnvloed.

Onderhoud

Onderschat het onderhoud dat je aan je jacuzzi hebt niet. Goed onderhoud is namelijk erg belangrijk om de levensduur van de jacuzzi zo lang mogelijk te houden. Met de juiste accessoires kan het onderhoud versimpeld worden. Het is voor de levensduur van de pompen en de kuip heel belangrijk dat de PH waarde tussen de 7.2 en 7.7 is. Voeg ook regelmatig chloor toe om het water goed schoon te houden. Het is belangrijk dat je het water 3 tot 4 keer per jaar vervangt, zelfs als je de jacuzzi weinig gebruikt. Om energie te besparen, verdamping tegen te gaan en ervoor te zorgen dat er geen vuiligheid in het water komt is het belangrijk om er een cover overheen te doen.

Binnen of buiten

Meestal denken mensen bij een jacuzzi aan het bad voor buiten in de tuin, maar uiteraard zijn jacuzzi’s ook voor binnen beschikbaar. Het belangrijkste om in de gaten te houden is de ruimte die je beschikbaar hebt, zelfs de kleinste jacuzzi neemt aardig wat plek in beslag. Veel mensen creëren werkelijk een plekje voor de jacuzzi, denk bijvoorbeeld aan een overhang waaronder de jacuzzi komt, zodat je zelfs bij slecht weer er gebruik van kan maken. Voor binnen is een jacuzzi meestal een gewoon bad met de mogelijkheid van bubbels en waterstralen.

Financiën

Er zijn onder alle merken jacuzzi’s en de verschillende modellen enorme verschillen wat betreft stroomverbruik, het is belangrijk om dit goed na te lopen. Als je je jacuzzi om de twee dagen gebruikt en als je het water 3 of 4 keer vervangt per jaar, bedraagt de gemiddelde kostprijs per dag tussen de €0,80 en €1,35 per dag (de grootte en het verbruik heeft hier veel invloed op). Vanaf €2.500 heb je een goedkope jacuzzi voor vier personen, deze heeft echter geen extra mogelijkheden. De gemiddelde jacuzzi kost tussen de € 5.500 en € 6.500 en biedt plaats aan 6 personen. De duurdere jacuzzi’s kosten ongeveer 8.500 en voor jacuzzi’s met een zwembad eraan kun je wel €20.000 betalen.