Waarop letten bij aanschaf van ledstrips voor buiten?

0
522
ledstrips voor buiten
WonenWonen

Al jaren is LED strip verlichting razend populair voor binnen. Maar wist je dat ledstrips ook uitermate geschikt zijn als buitenverlichting? Ledstrips voor buiten worden onder andere veel gebruikt om de veranda, schuur of overkapping te verlichten. Ledstrips zijn een energiezuinig alternatief voor traditionele buitenverlichting. Wil je weten waarop je moet letten bij aanschaf van ledstrips voor buiten? Wij geven handige tips!

Ledstrip voor buiten kopen? Let op de IP-waarde!

Als je op zoek bent naar ledstrips voor buiten, dan is van belang om te kiezen voor een IP-waarde van 67 of hoger. Deze ledstrips zijn waterdicht door de extra laag bescherming, waardoor ze ook als buitenverlichting een lange levensduur hebben.

Ledstrips installeren in de tuin doe je zo

Voor veel mensen is de makkelijke installatie van ledstrips een belangrijk voordeel om te kiezen voor dit type buitenverlichting. Je kan ledstrips dan ook gemakkelijk zelf monteren. Voordat je begint met het monteren is het belangrijk om te bedenken waar je in de tuin ledstrips wilt plaatsen en hoeveel meter je daar ongeveer voor nodig hebt.

 

Naast het aantal meters aan ledstrips die je nodig hebt is het ook nodig om een waterdichte driver aan te schaffen. Zo’n LED driver wordt ook wel transformator genoemd en is nodig om 230 volt uit het stopcontact om te zetten in 24 volt. De meeste ledstrips werken op 24 volt, waardoor een 12V adapter nodig is om de ledstrips te laten werken. Daarnaast zijn ook waterdichte LED profielen, koppelstukken en controllers nodig om ledstrips buiten te installeren. Een waterdichte installatie zorgt ervoor dat de verlichting nog vele jaren meegaat.

Voordelen van buitenverlichting van ledstrips

  • Extra sfeer. Ledstrips zorgen voor sfeervolle verlichting, waardoor ze perfect zijn voor als je extra sfeer in de tuin wilt creëren. Meer sfeer kan je ook creëren door bepaalde vormen in de tuin te accentueren met ledstrips. Denk bijvoorbeeld aan de veranda, een zwembad of een trap.
  • Energiezuinig. Het vervangen van traditionele buitenlampen voor ledstrips is een duurzame keuze dat zorgt voor een besparing op energiekosten. Ledstrips zijn ontzettend energiezuinig.  
  • Bedienbaar. Ledstrips kan je aanslutien op een afstandsbediening, zodat je de verlichting gemakkelijk kunt bedienen. Dit is erg gemakkelijk en voorkomt dat de ledstrips onnodig lang branden.