Je ziet het steeds meer: kunststof kozijnen in plaats van de houten varianten. En dat is niet zo verwonderlijk als je bedenkt dat er flink wat voordelen zijn. Wij zetten ze voor je op een rijtje:

1. Onderhoudsvriendelijk

In de allereerste plaats zijn kunststof kozijnen bijzonder onderhoudsvriendelijk. Want waar je bij houten kozijnen steeds weer te maken krijgt met flink wat onderhoud, denk aan schuren, verven en repareren, is dat bij een kunststof kozijn niet nodig. Eenmaal geplaatst heb je er bijna geen omkijken meer naar; niet meer eens in de zoveel jaar zelf de boel schilderen of geld uitgeven aan iemand die je kozijnen in een likje verf voor je zet. En ook op het vlak van schoonmaken is het ontzettend gemakkelijk; eens in de zo veel tijd een natte doek is vaak al voldoende.

2. Beter voor je energierekening

Een belangrijk voordeel van kunststof kozijnen is dat het een goede manier is je woning beter te isoleren en op die manier flink op je energierekening te besparen. Wanneer je besluit je huis goed te isoleren, dan is het toepassen van kunststof kozijnen echt een enorme stap. Ook omdat veel kunststof kozijnen tegenwoordig direct gecombineerd worden met HR++ glas, speciaal glas dat de isolatie van je huis nog effectiever laat verlopen. Daar komt nog bij dat door dit soort zaken het wooncomfort flink wordt verhoogt, bijvoorbeeld omdat je niet langer last van vervelende tocht bij je woning hebt. Vooral bij wat oudere woningen kun je op die manier flinke winst behalen.

3. Beter voor het milieu

Direct aansluitend aan het vorige punt: een kunststof kozijn is beter voor het milieu. Dit komt omdat er minder C02-uitstoot plaatsvindt, er wordt immers veel energie bespaard na het plaatsen van een kunststof kozijn. En hoe beter de isolatie van een woning is, hoe gunstiger het effect op het milieu. Hoe meer mensen overstappen naar kunststof kozijnen, hoe groter dat effect uiteindelijk zal zijn.

4. Verhoogt de waarde van je woning

Niet te onderschatten: een woning kan een stuk meer waard zijn wanneer je kunststof kozijnen hebt laten plaatsen. De waarde van een woning wordt immers mede bepaald door het energielabel en door kunststof kozijnen te plaatsen kun je op dit vlak flink wat winst pakken. En omdat het gelukkig weer een stuk beter gaat met de huizenmarkt, zou je bij een eventuele verkoop van je woning behoorlijk kunnen profiteren wanneer je kunststof kozijnen hebt laten plaatsen.

5. Net zo fraai

En denk nu niet: voor mij geen kunststof kozijnen, want ik vind hout veel mooier. Tegenwoordig is een kunststof kozijn namelijk ook in een fraai houtlook motief te krijgen. Daartoe wordt een folielaag met een houtnerf structuur op het kunststof profiel aangebracht. Deze folie wordt thermisch aangebracht en vastgesmolten aan het kunststof kozijnen-profiel en dit geeft het kozijn een zeer natuurgetrouwe houtnerf structuur. Je kunt daarbij ook nog eens kiezen uit nagenoeg alle RAL-kleuren.

Kunststof kozijnen? Gewoon doen!