Waarom kunstgras steeds populairder wordt

0
315
sfeer en living
Design en lifestyleDesign en lifestyle

De tijden waarin je van mijlenver al kon zien dat er kunstgras was geplaatst, ligt gelukkig allang achter ons. Uiteraard bestaan er nu nog steeds goedkopere versies die er nep uitzien, maar eigenlijk kun je kunstgras het beste vergelijken met kerstbomen. Een fraaie kunstboom kun je op het eerste gezicht namelijk vaak ook niet meer onderscheiden van een echt exemplaar. Dit geldt dus ook voor kunstgras: mooie kwaliteit kunstgras kun je niet meer onderscheiden van echt gras!

Onderhoudsvrij

De belangrijkste reden waarom je voor kunstgras moet kiezen is natuurlijk dat er bijna geen onderhoud nodig is. Kunstgras hoeft namelijk niet gemaaid te worden, waardoor je ook automatisch minder tuinafval hebt. Ook hoef je je geen zorgen te maken om zaken zoals bemesten, verticuteren of besproeien. Het kost dus vrijwel geen moeite en bovendien is kunstgras ook nog eens milieuvriendelijk. Je gebruikt namelijk geen water en ook chemische meststoffen zijn overbodig om je gazon mooi te houden.

Weinig slijtage

Kunstgras is erg populair geworden omdat er een alternatief voor natuurgras werd gezocht om sportvelden aan te leggen. Het is namelijk erg moeilijk om natuurgras netjes te onderhouden als hier vaak en intensief op gesport wordt. Tegenwoordig zie je bij sporten als hockey, tennis, voetbal, honkbal en golf vaak dat er gebruik gemaakt wordt van kunstgras. De ondergrond heeft bij dergelijke sporten namelijk veel te verduren! Elke sport heeft zo weer zijn eigen eisen, dus dit betekent dat er ook veel verschillende typen kunstgras bestaan. Als je het kunstgras opvult met rubberen kogels en zand, dan blijven de grassprieten mooi rechtop staan en zie helemaal geen verschil meer met echt gras. Zo kun je dus qua prijs voordelig uit met kunstgras, gezien het feit dat kunstgras lang meegaat.

Voor in de tuin of op het (dak)terras

Kunstgras is niet alleen geschikt voor in de tuin, maar ook voor op je (dak)terras. Het voordeel van kunstgras op een dakterras is dat je dan toch kunt genieten van veel groen, zonder dat je een echte tuin hebt.

Duurzaam

Samenvattend kunnen we stellen dat kunstgras een duurzaam alternatief voor echt gras is. Aangezien duurzaamheid voor de consument ook steeds belangrijker aan het worden is, zien we kunstgras ook steeds vaker terug in particuliere tuinen. Zeker nu we een aantal hittegolven in de laatste jaren hebben meegemaakt, is het slim om kunstgras te overwegen. Als je bijvoorbeeld speeltoestellen in de tuin hebt en het gras hier dus veel te verduren heeft, dan is kunstgras echt aan te raden. Goed aangelegd kunstgras zal daarnaast niet verzakken en bovendien heb je ook geen last meer van ongedierte dat het gras zou kunnen beschadigen. En heeft er een lange tijd een zwaar object op het gras gestaan? Dan kun je de grassprieten simpelweg weer mooi in model borstelen, zodat je gazon er weer zoals nieuw uit komt te zien!