Waarom kiezen voor ledstrips in jouw woning?

0
545
Design en lifestyleDesign en lifestyle

We kennen vandaag de dag allerlei soorten verlichting. Ten eerste hebben we basisverlichting, die ervoor zorgt dat we in het donker toch ons ding kunnen doen in huis. Daarnaast kennen we functionele verlichting, waarmee we bepaalde dingen beter kunnen doen. Tot slot is er nog de sfeerverlichting. Met behulp van deze verlichting breng jij sfeer aan in jouw woning. Binnen deze laatste verlichtingssoort zijn er talloze verschillende soorten lampen. Een van de trends die we de laatste jaren steeds vaker terug zien komen in huizen, is de ledstrip. Maar waarom moet jij eigenlijk kiezen voor ledstrips in jouw woning?

Duurzame verlichting

Er zijn nog veel mensen die hun woning verlichten met behulp van spaar-, gloei- of halogeenlampen. Van deze lampen komt behoorlijk wat licht af, maar ze zijn niet bepaald duurzaam te noemen. Dit is wel het geval bij ledverlichting. Uiteraard geldt dit net zo goed voor een ledstrip. Wanneer jij kiest voor ledstrips in plaats van spaar-, gloei- of halogeenlampen, ben je dus een stuk duurzamer bezig. Mogelijk ben jij bang dat deze verlichting niet bepaald sfeervol is, maar dat is nergens voor nodig. Ledstrips stralen tegenwoordig ook warm licht uit, waardoor jij er prima sfeer mee creëert in jouw huis!

Makkelijk te bedienen

Een andere reden om voor ledstrips te kiezen is de manier van bediening. Jij bent ongetwijfeld gewend om verlichting met behulp van een schakelaar of dimmer te bedienen. Deze knoppen bevinden zich altijd op vaste punten. Om een lamp aan of uit te doen, moet jij dus in de benen komen. Met ledstrips is dit niet langer nodig. De meeste ledstrips zijn tegenwoordig namelijk met behulp van een afstandsbediening te bedienen. Jij schakelt ledstrips dus makkelijk in en uit en bepaalt daarnaast ook de verlichtingsintensiteit met één druk op de knop.

Kleur zelf regelen

De meeste lampen stralen doorgaans een en dezelfde kleur uit. Dit is bij ledstrips niet het geval. Althans, niet wanneer jij kiest voor rgb led. Bij deze ledstrips kun jij namelijk zelf bepalen welke kleur de strip uitstraalt. In het geval van een rgb ledstrip heb je de keuze uit rood, groen of blauw. Uiteraard maak jij gebruik van de afstandsbediening om makkelijk en snel van kleur te wisselen. Jij kunt de kleur dus geheel aanpassen op jouw stemming!