Waarom kamerplanten kopen?

0
460
WonenWonen

Als je opzoek bent naar iets om je huis mee te decoreren dan zijn kamerplanten misschien wel een idee. Er zijn erg veel mogelijkheden kamerplanten. Je kan voor grote kamerplanten gaan zoals Strelitzia Nicolai of Monstera Pertusum. Er zijn ook kleine kamerplanten als dat meer je ding is, denk dan aan Strelitzia Reginae of een Aloe Vera stek. Kamerplanten brengen erg veel rust, sfeer en vele andere voordelen in huis. We gaan de voordelen van kamerplanten in dit artikel bespreken en waarom het erg is aangeraden om kamerplanten aan te schaffen.

Lucht zuiveren

Kamerplanten zijn erg goed voor het zuiveren van de lucht. Buiten dat planten stofdeeltjes af nemen, breken ze ook schadelijke stoffen af. Planten filteren onder andere de giftige stofjes die in sigarettenrook zitten. Ze verminderen ook kooldioxide en zetten dit om in zuurstof. De luchtzuiverende eigenschap van planten kan hoofdpijn tegen gaan. Uit onderzoek blijkt dat bepaalde planten de chemicaliën benzeen, trichloorethyleen en formaldehyde uit de lucht kunnen halen. Formaldehyde is onder andere een veel voorkomende hoofdpijnveroorzaker. Rookt er iemand in huis, heb je last van veel hoofdpijn of wil je gewoon zuivere lucht dan is een aantal planten in huis brengen een goed idee. Je kunt kamerplanten kopen bij Kwekerij de Groot.

Slaap en concentratie

Kamerplanten kunnen heel erg helpen met het verbeteren van slaap en de concentratie. Buiten de andere vele voordelen van planten helpen planten je ook met beter concentreren en werk je als gevolg productiever in een omgeving met groen. Het hebben van planten in je kamer verhoogt dus je concentratie en productiviteit bij dingen zoals huiswerk of ander werk thuis. Werk je veel thuis? Dan is het aan te raden om een paar planten in je kantoor of andere ruimte waar je vaak werkt te zetten. Planten kunnen ook helpen met beter slapen, luchtzuiverende kamerplanten zorgen voor een betere luchtkwaliteit in je slaapkamer en voor meer zuurstof. Samen met het rustgevende eigenschap van planten kan dit je helpen met beter slapen. Probeer planten boven je bed te hangen of naast je bed op je nachtkastje.

Lekker in je vel

Door planten kan je je lekkerder in je vel gaan voelen. Onderzoek heeft aangetoond dat het hebben van planten in je huis stress verminderd en dat planten helpen depressies tegen te gaan. Uitzicht op de groene kleur van planten heeft een rustgevende werking waardoor mensen een lagere bloeddruk hebben, zich meer ontspannen en vrolijker voelen.