Waarom je ledverlichting moet aanschaffen

0
407
Design en lifestyleDesign en lifestyle

Ledverlichting wordt steeds vaker gebruikt dan gloei- en halogeenlampen. Ledlampen zijn geschikt voor elk soort ruimte. Ze kunnen op het kantoor geplaatst worden maar ze geven ook een gezellige sfeer geven in de woonkamer. Gloei- en halogeenlampen worden dan ook steeds vaker vervangen voor Ledlampen. Maar vaak zijn nog niet gehele huizen of panden verlicht met ledverlichting. Dit gebeurt vaker in kleine stappen, want de aanschafprijs van ledverlichting is aanzienlijk duurder dan gloei- of halogeenlampen. Maar ledverlichting is op langer termijn goedkoper dan gloei- of halogeenlampen.  

 

Duurzaam

Gloeilampen verbruiken tot wel 90 procent meer energie dan ledlampen. Dit komt doordat ledlampen bijna alle energie gebruiken om licht te creëren en geen warmte. Dit is dan ook een belangrijke reden om voor ledverlichting te kiezen, het is namelijk een stuk duurzamer dan gloei- en halogeenlampen. Wil je graag een steentje bij dragen een het milieu? Vervang dan je ouder lampen met ledlampen. Daarnaast is het uiteindelijk goedkoper. ze verbruiken namelijk minder energie, waardoor de energie kosten ook lager worden en ze gaan langer mee. De aanschafprijs van ledverlichting verdien je op lange termijn dus zeker terug. 

 

Ledlampen gaan langer mee

Als je ledlampen aanschaft hoef jij je geen zorgen te maken over de levensduur. Deze lampen gaan namelijk een stuk langer mee dan halogeen- en gloeilampen. Maar ook in verhouding met spaarlampen is de levensduur een stuk langer. Andere lampen gaan namelijk sneller kapot, waardoor je vaker naar de winkel moet om nieuwe lampen aan te schaffen. Ledlampen kunnen goed tegen een stootje. Schrik niet als je een keer tegen de lamp aanbotst, de lichtbron werkt nog perfect. Maar dit is vaak niet het geval bij een gloeilamp, als je er tegen aan stoot breekt vaak het gloeidraad. 

  

Veel keuze

Er zijn ontzettend veel verschillende ledlampen. Zo kan je kiezen voor een ledlamp die verschillende kleuren heeft. Maar je kan ook kiezen voor ledpanelen. Het is mogelijk om de panelen te plaatsen in het plafond. Dit is perfect voor bijvoorbeeld een bedrijf, het neemt namelijk weinig  ruimte in beslag.  

Daarnaast is het ook nog mogelijk om te kiezen voor led strips. Er zijn dus veel verschillende mogelijkheden op het gebied van ledlampen. Daarnaast is het ook nog een goed voor het milieu en jouw portemonnee.