Wil jij Russisch, Spaans, Chinees of een andere taal leren? Maar twijfel je nog omdat dit veel tijd en moeite zal kosten? Ga ervoor, want als je een nieuwe taal leert verrijk je je leven. Een taaltraining stimuleert je hersenen op een super effectieve manier.

Ervaring het buitenland

De beste plek om een taal te leren is in het land waar de taal gesproken wordt. Dus pak het vliegtuig en oefen door te communiceren met de lokale bewoners. Dat gaat in het begin nog hakkelend en stotterend maar je zult merken dat je al snel hele gesprekken kunt voeren. Locals zijn veel vriendelijker wanneer je als toerist probeert te communiceren in de taal van het land. Hierdoor doe je unieke ervaringen op. Wie weet hou je zelfs internationale vriendschappen over aan je reis. Je komt zeker terug met meer zelfvertrouwen. En je bekijkt de Nederlandse cultuur met een frisse blik.

Betere carrièrekansen

Wil je werken in een internationale organisatie, dan heb je een streepje voor als je meerdere talen beheerst. Wanneer jij je klanten te woord kunt staan in vlot Spaans of Frans onderscheid je je van andere kandidaten. Hierdoor kom je in aanmerking voor uitdagende functies en val je op bij je werkgever zodat je sneller promotie maakt. De slimme ondernemer ziet het belang van meerdere talen absoluut in.

Hersentraining maakt je slimmer

Onderzoek heeft uitgewezen dat je daadwerkelijk slimmer wordt als je een nieuwe taal leert. Mensen die meerdere talen spreken hebben een beter kortetermijngeheugen. Ze zijn beter in multitasken omdat hun hersenen soepeler schakelen tussen meerdere taken. Daarnaast is bewezen dat meertalige mensen op latere leeftijd last krijgen van hersenziekten als Alzheimer vergeleken met mensen die maar een taal spreken. De meertaligheid zorgt voor extra hersenverbindingen die je brein langer gezond houden als je ouder wordt.

Kortom: een taalcursus is een investering die zich dubbel en dwars terugbetaalt. Je wordt er slimmer van. Je doet mooie ervaringen op in het buitenland. En je krijgt meer kansen op je werk. Leren dus die taal!