Meubels Uncategorized

Waarom een goed computer bureau klachten kan voorkomen

Mensen met een kantoorbaan brengen veel tijd achter hun bureau door. Een goede houding en een goed afgesteld bureau zijn essentieel om klachten, zoals een RSI arm, te voorkomen. Op kantoor worden bureaus en bureaustoelen steeds vaker, door bijvoorbeeld een ergotherapeut, op de juiste hoogte afgesteld. Tegelijkertijd zien we dat mensen steeds vaker en meer thuis werken. Als je veel thuis werkt, is het belangrijk om een bureau aan te schaffen dat past bij jouw lichaam en houding. Dit is een goede manier om klachten voor te zijn. Daarom een aantal tips voor computer bureau vergelijken.

Tips voor computer bureau vergelijken

Om klachten te voorkomen, moet een bureau aan bepaalde eisen voldoen. Volgens euronorm.net is het onder andere belangrijk dat er op een bureau voldoende ruimte is voor de computer, een muis en het toetsenbord. Als je op je werkplek ook moet schrijven, wordt aangeraden om een groter bureau te nemen. Denk voordat je een bureau gaat aanschaffen goed na over wat je aan het bureau gaat doen. Bedenk vooraf ook hoeveel bergruimte je nodig hebt. Hierdoor is het makkelijker om je bureau netjes te houden, waardoor je minder snel bent afgeleid en voldoende ruimte hebt om te werken.

 De juiste houding achter je bureau

Om een goede houding aan te kunnen nemen, is het belangrijk dat het computer bureau de juiste hoogte heeft. Op eurnorm.net vind je meer informatie over de Europese richtlijnen hiervoor. Niet iedereen kan goed plaatsnemen achter een standaardbureau. Overweeg daarom om een bureau te nemen dat je kunt verstellen. Naast je bureau beïnvloeden ook je bureaustoel en de hoogte van het beeldscherm je houding. Daarom is het verstandig om ook een bureaustoel te nemen die je kunt verstellen. Daarnaast kunnen verschillende accessoires, zoals een laptopstandaard, je houding bevorderen.