Verlichting

Waarom je geld kunt besparen met energie vergelijken

Geschreven door admin

Maak jij al gebruik van een energievergelijker? Met energie vergelijken kun je jaarlijks tot €400,- besparen op je energierekening. Geld waarmee je een leuke tafel kunt kopen of nieuwe accessoires voor je huis van kunt aanschaffen. We geven je zes redenen waarom je geld kunt besparen met energie vergelijken.

  1. Geld besparen kan makkelijk en snel

De energieleveranciers willen graag vertegenwoordigd worden op websites zoals Energievergelijken.nl, omdat anders enkel de concurrentie aanwezig is. Dat betekent dat leveranciers concurreren met aantrekkelijke prijzen die je veelal alleen op de websites van energievergelijkers vindt en in de meeste gevallen niet op de website van de energieleverancier zelf. Daarbij zorgt de leverancier waarnaar je overstapt ervoor dat je huidige contract wordt opgezegd. Daarvoor hoef je dus niets te doen.

  1. Gratis én onafhankelijk

Energieleveranciers.nl is een van de websites waarop je over kunt stappen. Zij zijn onafhankelijk en de dienstverlening is bovendien gratis. Van de leverancier ontvangen zij een vergoeding wanneer je besluit over te stappen. Zij leveren de leverancier een nieuwe klant aan en dat is waardevol voor hen. Jij betaalt hier geen extra kosten voor, maar profiteert wel van de korting van deze leverancier. Ondanks het feit dat deze energievergelijker betaald wordt door de leverancier, hebben de leveranciers geen invloed op het resultaat. Zij komen enkel bovenaan te staan wanneer ze daadwerkelijk de laagste tarieven bieden. Deze tarieven mailen ze tegelijk met een overstap naar de overstapper en komt precies overeen met de tarieven op het contract van de leverancier die jij hebt uitgekozen.

  1. Profiteer van (welkomst)kortingen

Wanneer je elk jaar overstapt, profiteer je telkens opnieuw van scherpe actietarieven en welkomstpremies. Bekijk wel goed de actievoorwaarden.

  1. Stap op het juiste moment over

Heb je zonnepanelen? Zorg er dan voor dat je op het juiste moment overstapt. Je zonnepanelen leveren in de zomer meer op dan dat je verbruikt, dus wanneer je overstapt in of net na de zomer heeft dit negatieve gevolgen. Als je besluit over te stappen wordt er namelijk een tussentijdse eindnota gemaakt. Je kunt het ‘overschot’ aan opgewekte stroom niet verrekenen met de stroom die je in de winter afneemt van de leverancier. Je kunt de stroom die je in de zomer te veel opwekt, beter gebruiken in de winter dan dat je deze teruglevert aan de leverancier. De vergoeding die je daarvoor krijgt is namelijk laag en de stroom die in de zomer hebt opgewekt, is er toch al.

  1. Ontvang scherpe actietarieven

Sinds 2004 mogen energieleveranciers hun eigen prijzen vragen. De concurrentiestrijd die sindsdien gaande is, zorgt voor jou als consument voor aantrekkelijke prijzen. Sites als Energieleveranciers.nl zijn steeds belangrijker geworden voor energiebedrijven, omdat veel mensen dit kanaal gebruiken ter oriëntatie bij het overstappen. Daarom krijgt Energieleveranciers.nl exclusieve actie-aanbiedingen.

  1. Verhuizen? Regel je overstap

Ga je verhuizen? Dan loont het zich vaak om een andere energieleverancier te nemen. Elk gebied heeft een eigen netbeheerder, dus je kunt niet zelf kiezen welke netbeheerder je wilt hebben. Wel kun je zelf je eigen energieleverancier kiezen. De netbeheerderkosten verschillen per regio, en daardoor ook de totale gas- en elektriciteitskosten. Die prijsverschillen maken het voor jou interessant eens een kijkje te nemen op Energieleveranciers.nl. Daar zijn namelijk veel energieleveranciers te vinden die jou allemaal graag als klant willen hebben. En dat betekent scherpe actieprijzen.

Ben je al overtuigd dat je met een energievergelijker veel geld kunt besparen? Energie vergelijk je het beste met Energieleveranciers.nl: je ziet in één oogopslag wat je kunt besparen en stapt vervolgens heel makkelijk over naar de goedkoopste energieleverancier. Zo kun je binnen tien minuten veel geld besparen!