Waarom een inzet plissé hor en luxe raamhorren een aanwinst zijn voor jouw woning

0
72
Design en lifestyleDesign en lifestyle

Nederland heeft bijna 8 miljoen woningen, zo blijkt uit cijfers van het CBS. Misschien ben jij ook wel de trotse eigenaar of eigenaresse van een eigen huis. Het kan zijn dat je naar binnen draaiende ramen hebt. Het voordeel daarvan is dat je het vrij eenvoudig kunt monteren. Wel is het dan handig om een inzet plissé hor te gebruiken. Dit is zowel praktisch als stijlvol. Ook een luxe raamhor is een aanwinst voor jouw huis. Waarom dat zo is? Dat leggen we graag uit in dit artikel.

Wat is een plissé hor en waar is het geschikt voor?

Een plissé hor is zowel geschikt voor binnen- als buitenruimtes. Je kunt er bijvoorbeeld kamers in een woning kantoor of andere structuur van elkaar scheiden. Het is ontworpen om lucht door te laten en voorkomt dat teveel licht en lawaai een ruimte binnenkomen of verlaten. Een inzet plissé hor komt heel goed van pas in de zomer omdat het voorkomt dat insecten naar binnen vliegen. Het is zowel te gebruiken voor een raam als een hordeur. Omdat die plekken regelmatig open- en dicht gaan is een plissé hor echt een uitkomst.

Hoe bevestig je een plissé hor?

Een plissé hor kan bestaan uit verschillende materialen. Aluminium zie je het vaakst omdat die uiterst geschikt is voor kunststof draaikiepramen. Ook metaal is populair omdat het vrij sterk en duurzaam materiaal is. Het gaat niet snel kapot en je houdt er jarenlang ongedierte mee buiten de deur. Het materiaal wordt aan de muur bevestigd met klemmen van roestvrij staal. Het scherm is gewoonlijk bedekt met stof of gaas. De stof k

an elke kleur, patroon of tekening hebben. Dit geeft het scherm een meer afgewerkt uiterlijk. Het gaas is meestal van draad of nylon.

Kies voor stijl met luxe raamhorren op maat

Een inzet plissé hor vind je werkelijk overal, zowel bij schuifpuien als dakramen, draairamen als raamkozijnen. Maar misschien ben je nog druk op zoek naar een alternatief voor een traditionele hor? Dan zijn luxe raamhorren op maat wellicht ook een optie om voor de juiste sfeer te zorgen in huis. Je kunt ze overal plaatsen, bijvoorbeeld in het midden van een raam of zelfs als een enkel geheel. Een luxe raamhor is eenvoudig te installeren en schoon te maken en dat is een groot voordeel. Bovendien creëer je met bijvoorbeeld een witte of een zwarte hor een luxe uitstraling die jouw woning of kantoor uniek maakt.