Waar zijn rolgordijnen voor geschikt?

0
1462
Design en lifestyleDesign en lifestyle

Veel mensen hebben een voorliefde voor rolgordijnen. De strakke designs en vele kleuren van rolgordijnen worden door heel Nederland gebruikt voor diverse ruimtes. Bijna iedereen houdt wel van rolgordijnen. Rolgordijnen zijn gewoon ontzettend goed toepasbaar in iedere ruimte en ze zijn mooi in bijna ieder huis. Toch zijn er een aantal zaken waar je goed op moet letten voordat je een rolgordijn aanschaft.

Verduisterend of licht-doorlatende rolgordijnen?

Rolgordijnen kunnen een woonkamer werkelijk waar afkleden. Het is belangrijk om te beseffen of je een verduisterend of licht-doorlatend rolgordijn wilt. Er zijn vele opties. Verduisterende rolgordijnen zorgen ervoor dat uw ruimte écht donker is wanneer de rolgordijnen gesloten zijn. Licht-doorlatende rolgordijnen zorgen ervoor dat uw ruimte nog licht van buiten krijgt. Het voordeel is dat natuurlicht bij u naar binnen komt, wat kan zorgen voor een prettige sfeer in huis.

Rolgordijnen en gordijnen

Wilt u enkel rolgordijnen of wilt u daarover ook nog gordijnen? Veel mensen hangen naast rolgordijnen ook overgordijnen op. Deze komen dan over de rolgordijnen te hangen. Over het algemeen wordt geadviseerd om in dit geval wel voor licht-doorlatende rolgordijnen te gaan. Hierdoor hebben de overgordijnen ook nog echt een functie behalve dat het prachtige decoratie is.

Voor welke ruimtes zijn rolgordijnen geschikt?

Wanneer het over rolgordijnen gaat, kan vrij snel geconcludeerd worden dat rolgordijnen eigenlijk in iedere ruimte wel staan. Toch zijn er een aantal ruimtes waarbij het niet aan te raden is om rolgordijnen op te hangen. In slecht geventileerde badkamers is het niet aan te raden om rolgordijnen op te hangen bijvoorbeeld. Rolgordijnen trekken vocht aan en dit kan in slecht geventileerde badkamers zorgen voor schimmelvorming op de rolgordijnen. Echter, heeft u een goed geventileerde badkamer? Dan hoeven rolgordijnen geen probleem te zijn. Als de rolgordijnen de rolgordijnen de ruimte hebben om te luchten, dan kan het prima.
Een andere ruimte waarin rolgordijnen beter niet kunnen worden gebruikt is in keukens. De dampen die van het eten koken vrijkomen kunnen ervoor zorgen dat de rolgordijnen verkleuren.

Conclusie

Rolgordijnen zijn geschikt voor vele ruimtes in huis. Echter, wanneer rolgordijnen in slecht geventileerde badkamers komen te hangen kan dit voor problemen zorgen. Hierdoor kunnen de rolgordijnen namelijk gaan verschimmelen. Ook in keukens kunnen rolgordijnen voor de nodige verkleuringsproblemen zorgen.