Slaapkamer

Waar moet u aan denken wanneer u een babykamer in gaat richten?

Geschreven door admin

Allereerst van harte gefeliciteerd! Tijdens uw zwangerschap is het inrichten van de babykamer één van de leukste dingen die u ‘moet’ regelen. Natuurlijk kan het u ook wat stress opleveren, het is immers één van de vele dingen van uw to-do lijstje en misschien ziet u door de bomen het bos niet meer, maar met onderstaande tips wordt het zeker één van de hoogtepunten tijdens uw 9 maanden!

Kleur

Weet u al of u een jongen of meisje krijgt? Of misschien zelfs een tweeling? Dan kunt u al voor een uitgesproken kleur als roze of blauw kiezen. Maar wellicht vindt u het juist leuk om voor een meer neutrale kleur te kiezen dan de geijkte kleuren of moet u wel, simpelweg omdat u het geslacht nog niet weet. Welke kleur u ook kiest, wanneer u deze weet wordt het inrichten een stuk gemakkelijker.

U kunt de muren, of een enkele muur, in deze kleur verven of behangen. Wanneer u voor behangen kiest, kunt u ook voor een print kiezen waar de kleur in terugkomt. Eijffinger behang bijvoorbeeld is te koop in hele mooie prints met bloemen maar ook in speciaal kinderkamerbehang met wolkjes, dieren of speelgoed.

Meubels

Natuurlijk heeft u een ledikantje of wieg en een commode en kledingkast nodig. Maar zeker in de eerste maanden waarbij u er ’s nachts nog regelmatig uit zult moeten om een voeding te geven, kan een comfortabele schommelstoel of kruk voor u veel plezier bieden, evenals een lekker warm kleed voor uw voeten.

Aankleding

Van aankleedkussen tot opbergmanden en gordijnen en lampen, trek de stijl van de meubels en uw kleurthema door in de aankleding. Combineer het nuttige met het aangename!

Veiligheid

Houd tot slot rekening met veiligheid. Uw baby kruipt en loopt voorlopig nog niet maar denk bij het plaatsen van meubels wel na of het traphekje straks nog gemakkelijk open en dicht kan. Zorg er daarnaast voor dat uw stopcontacten beveiligd zijn, dat het bedje niet te dicht bij de verwarming staat, in de tocht of bij een gordijnkoord waar uw kindje in verstrikt zou kunnen raken.

Met bovenstaande tips en een babykamer die ruim op tijd klaar is, kunt u straks optimaal genieten van uw verlof en de kleine!