Waar moet je rekening mee houden voor een kindvriendelijke tuin?

0
418
Design en lifestyleDesign en lifestyle

Wanneer je jonge kinderen hebt, zijn er veel zaken om rekening mee te houden. Vaak is een tuin een gevaarlijk gebied voor kleine kinderen, als deze niet goed is ingericht. Je moet met kinderen vaak met meer dingen rekening houden dan gedacht in je tuin. Daarom zijn de belangrijkste aandachtspunten in deze blog voor je geselecteerd.

Denk goed na over je plantenkeuze

Jonge kinderen hebben vaak de neiging om alles dat ze zien in hun mond te stoppen. Als je tuin planten of bloemen bevat die giftig zijn, is dit dus zeker geen slim idee. Zorg dus voor planten in de tuin die niet giftig zijn, zodat je kind veilig kan spelen in de tuin. Ook planten die irriteren, zoals bepaalde grassen en planten met doorns, kun je beter vermijden in je tuin. Over het algemeen zijn sterke planten de beste oplossing. Deze planten gaan niet snel kapot als er een kind aanzit of er een bal tegen aankomt. Zo zorg je ervoor dat je tuin langer meegaat, zelfs wanneer er in gespeeld wordt.

Een waterelement in je tuin is geen goed idee

Water in een tuin voor kinderen is erg gevaarlijk. Kleine kinderen kunnen zelfs al verdrinken in een paar centimeter water. Wanneer je toch een tuin met een waterelement wilt, moet je ervoor zorgen dat deze veilig is. Dit kan je realiseren door een veiligheidsrooster aan je vijver toe te voegen of de vijver goed te omheinen. Ook is het een goede oplossing om een pebble fontein in je tuin te zetten. Zo heb je toch water toegevoegd aan je tuin, maar ligt er geen gevaar op de loer.

Voeg een speeltoestel toe

Een tuin waar kinderen in spelen, heeft veel baat bij een speeltoestel. Kinderen zullen hierdoor met plezier buitenspelen en de beweging krijgen die ze nodig hebben. Ook voorkom je met het plaatsen van een speeltoestel dat kinderen met andere dingen gaan spelen die niet zo veilig zijn. Plaats daarom bijvoorbeeld een speeltoestel met glijbaan. Een zandbak is een leuke toevoeging voor de tuin. In de zomer kan deze zelfs omgetoverd worden tot een zwembadje. Maar ook schommels zijn leuk voor in een tuin en zijn geschikt voor kinderen van vrijwel elke leeftijd.