Waar moet je opletten tijdens het kopen van een robotstofzuiger?

0
274
Design en lifestyleDesign en lifestyle

Een robotstofzuiger, de uitkomst bij het huishouden. Stofzuigen neemt namelijk vaak best wat tijd in en al helemaal als je een groot oppervlak moet stofzuigen. Inmiddels doe je dit al een hele lange tijd en ben je op zoek naar een hulpmiddel. Een robotstofzuiger kopen is hiervoor dé oplossing! Toch zijn er nog een aantal dingen waar je op moet letten tijdens het kopen van een robotstofzuiger. In deze blog leggen we je dan ook graag uit wat een robotstofzuiger precies is en waar je op moet letten tijdens het aanschaffen van een robotstofzuiger. 

Even in het kort, wat is een robotstofzuiger?

We weten inmiddels allemaal wel dat een stofzuiger helpt om haren, stofjes en overige achtergelaten deeltjes op te zuigen. Met een gewone stofzuiger heb je nog mankracht nodig om dit werk uit te voeren. Een robotstofzuiger doet dit allemaal zelf, hoe handig is dat? Een robotstofzuiger kan aangezet worden zodra je aan het werk bent of zelf met andere klusjes bezig bent. Ondertussen zorgt de robotstofzuiger ervoor dat alles netjes wordt opgezogen. Het is eigenlijk een stofzuiger, maar dan geheel automatisch. Zo kan je hem ook besturen van een afstand, namelijk via je telefoon. Hierbij kan je de robotstofzuiger diverse opdrachten geven. 

Let op het interieur van de woning

Toch is het wel verstandig dat je onthoud dat een robotstofzuiger niet overal even makkelijk bij komt. Het is namelijk niet een apparaat die een hele bank opzij kan schuiven. Kijk daarom even goed rond in je woning. Zijn er veel lage onderdelen op de vloer, waar de robotstofzuiger niet zelf onder komt? en heeft de woning veel drempels? Dan is het misschien niet helemaal handig om een robotstofzuiger aan te schaffen. Een draadloze stofzuiger kan namelijk niet zelf over hoge drempels komen, want dan gaat hij vastlopen. Daarnaast is het ook belangrijk dat verschillende bedradingen op de grond worden weggewerkt, want anders kan de robotstofzuiger hier ook niet langs. Heeft je huis wel wat last van kleine lastige hoeken en lage drempels, dan is de dreame v11 een hele fijne uitkomst. Dit is een steelstofzuiger die extreem krachtig is. 

Ga na welke extra functies je graag wil

Er zijn meerdere robotstofzuigers op de markt, daarom is het belangrijk om keuzes te maken in de functies die je wilt hebben. Zo kan je kiezen tussen de basis robotstofzuigers. Deze doen prima hun werk, maar hebben bijvoorbeeld geen extra dweilfunctie of features. Als je graag wilt dat je de robotstofzuiger expliciete opdrachten gaat uitvoeren, dan kan je beter kiezen voor een wat luxere stofzuiger. Een basis stofzuiger gaat namelijk zelf aan de slag en de wat luxere robotstofzuiger kan je van een afstand besturen en allerlei opdrachten meegeven. Ook hebben ze een automatisch oplaadstation waar ze zelf naartoe gaan zodra de batterij leeg is, wat wil je nog meer? Kies de beste stofzuiger die bij jou past!