Waar moet je op letten bij het kopen van een huis?

0
48
Design en lifestyleDesign en lifestyle

Het kopen van een huis is een leuke, maar ook zeker moeilijke opgave. Er zijn veel dingen waar je op moet letten bij het kiezen en beoordelen van een huis. Niet alleen moet je kijken naar het bouwjaar, maar ook het materiaal en de gebreken die een huis zou kunnen hebben. Moeilijk om na te gaan waar je allemaal op moet letten? Lees dan snel verder. 

Voorafgaand huiswerk 

Voor dat je huizen gaat bekijken op het internet of misschien wel in het echt, is het slim om te onderzoeken wat jouw speciale woonwensen en wooneisen zijn. Wat wil je sowieso en wat zou je door de vingers kunnen zien? Daarnaast is het ook verstandig om je financiën in kaart te brengen. Zo kan je de aangeboden huizen hierop filteren en sla je onnodige huizen en eventuele toekomstige teleurstellingen over. 

Tijdens het kijken van de huizen 

Bij het bekijken van de woning, kan je nagaan welke mogelijkheden er zijn en welke mogelijkheden je graag zou willen zien. Ook is het handig om de buurt van het huis te onderzoeken. Heb je kinderen? Dan is een kinderopvang of school dichtbij een pré. Ben je ouder? Dan is het slim om dichtbij het huis een ziekenhuis of bejaardenopvang te hebben. Het is daarnaast altijd handig om een tweede bezichtiging in te plannen om eventuele gebreken te vinden die je de eerste keer over het hoofd hebt gezien. 

Na het kiezen van een woning 

Heb je een woning op het oog die je graag zou willen kopen? Voldoet het huis aan al je eisen en is de buurt van de woning geschikt voor jouw leeftijd en wensen? Dan is het altijd nog slim om een bouwkundig rapport op te laten stellen door een bedrijf die hierin gespecialiseerd is. Zo wordt de gehele fundering van het huis in kaart gebracht. Er zijn veel bedrijven die huizen een bouwkundige keuring kunnen geven. Is alles hierna in orde en voldoet het huis nog steeds aan al je verwachtingen? Dan veel succes met verhuizen.