Waar moet je op letten bij antislip?

0
8
Design en lifestyle

Een ongeluk zit in een klein hoekje en dat geldt zeker voor het uitglijden op een gladde ondergrond. Vaak loopt het goed af als iemand uitglijdt, maar helaas lang niet altijd. Het is dan ook zaak om te kijken of er op bepaalde plaatsen maatregelen genomen moeten worden om valpartijen te voorkomen. 

Als je echter tot de conclusie bent gekomen dat er iets moet gebeuren komen er vele vragen op je af. Allereerst wat er gedaan moet worden en vervolgens hoe je een keuze moet maken uit de opties die er beschikbaar zijn.  Laten we eens gaan kijken waar je op moet letten en hoe je tot een goede keuze kunt komen.

Stel dat je ternauwernood hebt weten te voorkomen dat je van de bovenste traptree naar beneden bent geskied op je op net geverfde trap. Dan is het duidelijk dat je maatregelen moet nemen om een herhaling te voorkomen. 

Een korte zoektocht op internet zal je vertellen dat er diverse producten te koop zijn om het valgevaar te verminderen. Voor het veiliger maken van traptreden kom je al snel uit op speciale antisliptape. Dit is in verschillende varianten te verkrijgen. Hieronder zullen we kort de verschillende soorten toelichten.

Tip: Antislip trap strip zelfklevend tegen gladde traptreden!

Antislip tape korrel

Dit product is gemakkelijk verkrijgbaar bij onder andere bouwmarkten en lijkt een beetje op schuurpapier. Het is geschikt voor diverse toepassingen in huis, maar niet voor buiten.  Het is makkelijk aan te brengen en heeft een levensduur van 1 tot 2 jaar.  Deze tape is in verschillende kwaliteits- en prijscategorieën verkrijgbaar. 

Antislip tape vinyl

In tegenstelling tot antislip tape korrel is dit product niet ruw aan de voeten en dus uitstekend toepasbaar op plekken waar je veel op blote voeten loopt. Denk bijvoorbeeld aan de badkamer en de douche. Dit product is niet slijtvast als je er met schoenen op loopt.

Antislip tape signaal

Dit is een zeer sterke tape die gemaakt is van kunststof en kan zowel binnen als buiten worden toegepast. Het is zeer geschikt voor bedrijven en plaatsen waar veel mensen komen. Door de gebruikte kleuren is deze tape ook goed zichtbaar op plekken waar weinig verlichting is.

Uitgelicht: Kwaliteiten in Anti slip tape

Antislip tape pvc-elastomeer

Een nieuwe variant van antislip tape is de pvc-elastomeer. Het voelt rubberachtig aan, maar is in tegenstelling tot gewoon rubber recyclebaar. Daardoor is de prijs iets hoger dan de andere tape-soorten. Deze tape is niet scherp voor blote voeten en geschikt voor licht vochtige ruimtes zoals de badkamer. 

Conclusie

Het belangrijkste punt is dus dat je eerst bepaalt waar en waarvoor je antisliptape nodig hebt. Vervolgens moet je bepalen of je hier voornamelijk op schoenen of op blote voeten loopt. Op basis van die punten kun je dan een goede keuze maken voor de beste antisliptape voor jouw situatie.