Waar moet je op letten als je op kamers gaat wonen? Een paar adviezen!

0
356
WonenWonen

Op kamers gaan is voor vele jongeren een hoogtepunt in hun nog jonge leven. Want wat is er gaver dan – als student – je eigen plekje te hebben in een stad als Utrecht, Amsterdam, Groningen of Den Haag? De vraag stellen is hem beantwoorden! Niet veel natuurlijk. Eindelijk heb je alle vrijheid van de wereld. Maar er moet rondom het op kamers gaan wel het nodige geregeld en georganiseerd worden. Enkele belangrijke regelkwesties kun je in dit blog vinden. Doe er je voordeel mee, zodat de overstap naar een eigen kamer soepel verloopt.

Maak optijd een afspraak met een erkend verhuisbedrijf

Het inschakelen van een erkend en dus betrouwbaar verhuisbedrijf, denk aan Actie Verhuizingen in Den Haag, is een van de belangrijkste stappen om te nemen als je op kamers gaat. Verhuizers hebben het tegenwoordig druk, dus is het zaak om zo snel mogelijk jouw verhuizing in te plannen bij Actie Verhuizingen in Den Haag. Je weet dan zeker dat er op de verhuisdag niets mis kan gaan. Via een erkende verhuizer als Actie Verhuizingen in Den Haag ben je namelijk goed verzekerd. Zelf al mocht je de pech hebben dat jouw verhuisbedrijf failliet gaat, dan kan er alsnog gewoon verhuizen. Je bent hiervoor namelijk verzekerd en daarom neemt een ander verhuisbedrijf in zulke gevallen de verhuizing op zich. Verder ben je via een verhuisbedrijf als Actie Verhuizingen in Den Haag ook goed verzekerd tegen eventuele schade die tijdens het verhuizen aan jouw spullen kan ontstaan. Mocht dit onverhoopt het geval zijn, dan krijg je de geleden schade vergoed via de verzekering.

Gebruik tweedehands spullen om te besparen

Het studentenleven is tegenwoordig niet meer zo luxueus als het in het verleden wel geweest is. Er moet geleend worden voor de studie, maar natuurlijk moet je ook voldoende geld hebben voor je zorgverzekering, de studieboeken, collegegeld, het dagelijkse eten, voor leuke uitjes, kleding, et cetera. Zorg er daarom voor dat je bespaart waar dat kan. Een goed idee is bijvoorbeeld om tweedehands meubilair te kopen (of krijgen via bekenden), om zo de kosten van op kamers gaan te drukken. Begin hier tijdig mee, want je kunt zo al snel honderden euro’s besparen. En dat geld kun je natuurlijk wel beter besteden!