Waar moet je op letten als je je woning wilt gaan verkopen? Tips & adviezen

0
8
Design en lifestyle

Je woning verkopen lijkt misschien gemakkelijk, maar er komt bij woningverkoop meer kijken dan je zou denken, want je moet met allerlei zaken rekening houden. In dit artikel zetten we de belangrijkste aandachtspunten die bij het verkopen van je huis belangrijk zijn op een rij. Lees ze goed door, dan kun ook een stuk sneller je woning verkopen, bijvoorbeeld via de bemiddeling van een goede makelaar als Bagro Vastgoed.

Schakel een bemiddelaar in met verstand van zaken

Een goede woningspecialist inschakelen, zoals Bagro Vastgoed, is een van de beste stappen die je kunt nemen om je woning snel van de hand te kunnen doen. Een goede makelaar en vastgoedspecialist als Bagro Vastgoed kan je op allerlei manieren helpen om je woning snel en tegen een mooie prijs te kunnen verkopen. Verder kennen makelaars de woningmarkt in jouw regio als hun eigen broekzak en weten dus waar de kansen en onmogelijkheden liggen om een huis goed en op een korte termijn te kunnen verkopen.

Zorg voor goede foto’s van een net huis

Belangrijk bij het snel verkopen van je woning is om je pand goed te presenteren. Zorg ervoor dat je scherpe foto’s van het interieur en exterieur maakt, die vanuit de juiste hoeken zijn genomen. Eventueel kun je een gespecialiseerde fotograaf inschakelen die precies weet hoe je woningfoto’s kunt maken voor de verkoop. Zorg er bij het maken van de foto’s in elk geval voor dat je woning er netjes en verzorgd uitziet.

Repareer kleine gebreken

Kleine technische gebreken en slordigheden kun je het beste oplossen voordat je je woning te koop gaat zetten. Bij bezichtigingen en taxaties wordt hier door makelaars en potentiële kopers scherp op gelet. Mochten er veel kleine gebreken aanwezig zijn, dan kun je er op rekenen dat dit je geld gaat kosten. Defecten en gebreken worden vrijwel altijd aangegrepen om af te dingen op de verkoopprijs.

Gebruik internet voor extra promotie

Je hoeft echt niet alles op het vlak van promotie aan de makelaar of vastgoedbemiddelaar over te laten. Zelf kun je ook op een slimme manier p.r. maken voor jouw mooie woning. Zet je woning op meerdere websites te koop om deze extra onder de aandacht te brengen van het koperspubliek.