Je woont al jaren in hetzelfde huis of hetzelfde appartement en begint er eigenlijk wel wat op uitgekeken te raken. Het budget voor een verhuizing is er eigenlijk niet en dus is een verbouwing de perfecte optie. Veel mensen hebben hier de tijd niet voor of willen hier simpelweg de tijd niet voor maken. Toch hoeft verbouwen helemaal niet zo spannend te zijn… Wij geven je 3 points of interest bij je verbouwing.

Gebruik een planning

Een goede planning is key tijdens elke verbouwing. Niet alleen om uiteindelijk op tijd klaar te zijn maar ook om de controle en het overzicht te behouden. En als er tijdens de verbouwing iets is dat je niet wil verliezen is het ´t overzicht in de verbouwing. Zorg dat in je planning gedetailleerd staat wat er op welke dag moet gebeuren en wat hiervoor aanwezig dient te zijn.

Nieuwe basis

Leg de basis opnieuw aan, heb je nu behang op de muur kies nu eens voor stucwerk. Stukadoor prijzen zijn tegenwoordig zeer goed en betaalbaar, en de kwaliteit van het stucwerk gaat alleen maar vooruit. Denk er ook aan de vloer bij de hand te nemen. Kies een ander kleurtje dan er al ligt, of ga voor warm hout in plaats van die altijd koude tegels. Door deze 2 basis plekken aan te pakken openen er zoveel nieuwe mogelijkheden…

Energiebesparing

Ja, waarom ook eigenlijk niet? Is je huis nog niet zo goed geïsoleerd of valt er ergens anders energie winst te halen? Nu is hèt moment om je muren en dak te laten isoleren, dubbelzijdig glas te laten plaatsen of om zonnepanelen op het dak te laten instaleren. De verbouwing is toch al gepland, is het beter iets meer nu te investeren in het huis dan hoef je later niet weer het hele verbouw traject door.