Waar let je op als je aan een nieuwe cv ketel toe bent?

0
930
WonenWonen

Een goed begin is het halve werk. Dus als je toe bent aan een nieuwe cv ketel, is natuurlijk zeer aan te raden om vooraf te bedenken wat je zoekt en aan welke energienormen de CV ketel dient te voldoen. Lees je goed in op extra opties en energiebesparing.

Niet over één nacht ijs gaan

Als je met de eerste de beste installateur die je tegenkomt in zee gaat, is het heel goed mogelijk dat je teveel betaalt. Vraag daarom gewoon een aantal offertes op en vergelijk deze zorgvuldig met elkaar. De verschillen kunnen wel oplopen tot zo’n 40% en dat is aanzienlijk. Wel de offertes goed lezen zodat je geen appels met peren vergelijkt. Het verschil zit nog wel eens in het al dan niet inbegrepen zijn van bijvoorbeeld voorrij kosten, installatiekosten en afvoer van de huidige cv ketel. Ook op het gebied van garantie of servicekosten is nog weleens wat winst te behalen. Onze tip? Let vooral ook goed op speciale & tijdelijke acties.

Soort ketel

Je kunt kiezen voor een gewone combi cv ketel, waarbij de ketel voor zowel warm water als verwarming zorgt. Een HR ketel is cv ketel, die een extra hoog rendement levert, dus waarbij minder warmte verloren gaat. Deze is in aanschaf wel wat duurder, maar verdient zichzelf later dus terug. CV ketels voorzien van de nieuwe A label pomp zijn nog efficiënter. De pomp beperkt het verlies door stilstand.