Nu ik op zoek ben naar een vervangend vliegengordijn vraag ik me af waar betrouwbaar item aan dient te voldoen?

Ik ben in een dorp buiten de stad opgegroeid, waar veel vliegen voorkwamen die ons behoorlijk irriteerden. Hierop geteld het feit dat niet iedereen de deur ook weer dicht deed, wat bij elkaar voor veel overlast zorgde.

Nu begrijp je wel waarom ik zo gemotiveerd ben om een gordijn te vinden die aan mijn wensen voldoet, zoals dit antracieten draadjesgordijn XL. Ik heb een perfect item gehad, maar die liet al snel de geest. Ook bij de meer kostbare varianten lees ik reacties op het Internet dat ze niet zo lang meegaan. Dit heeft mij doen afvragen waar ik op attent dien te zijn bij mijn oriëntatie naar vliegengordijnen.Draadjesgordijn 1

Tips en trucs om de aanschaf van een vliegengordijn tot een succes te maken

In de hierna volgende passages volgen mijn tips en adviezen bij het verwerven van een vliegengordijnen om vliegen te weren.

  1. Denk aan de wijdte tussen de stroken van het draadjesgordijn.

Veel vliegengordijnen die in deze categorie worden aangeboden zijn vooral bedoelt om het interieur te versieren. De afstand tussen de lamellen hoeven niet helemaal sluitend te zijn. Zolang de afstand maar niet te ruim is. het schijnt dat vliegen een klein beetje ruimte nog altijd als een obstakel ervaren. Neem eens een kijkje naar een blog voor een mooi, maar niet praktisch vliegengordijn met kralen. Sommige mensen raken wellicht wel betoverd door de fleurigheid, vliegen echter niet.

  1. Houd rekening met je huisdieren 

Een goed baasje is verantwoordelijk voor zijn kat of hond en denkt aan hun bij het aanschaffen van items voor het interieur. Ik merkte bijvoorbeeld dat mijn kat de slierten van het draadgordijn als speeltje begon te zien. Zelf geef ik de voorkeur aan een draadjesgordijn met een magnetische sluiting. Ondanks de sluiting kunnen dieren er toch nog door in –en uit lopen. Alleen functioneert niet ieder vliegengordijn dat hiervoor bedoelt is op de juiste manier. Sommige verkopers drukken hun klanten dit op het hart, ondanks dat anders is bewezen.

  1. Houd rekening met de zwaarte van het draadgordijn

In Nederland komt het vaak voor dat een zonnige dag wordt afgesloten met een wind bui. Of dat het gaat waaien als de zon schijnt. Dan is het aan te raden om naar een vliegengordijn te zoeken waar de slierten enig gewicht van bevatten. Dat betekent dat soms de keuze voor een favoriet model vervalt.

  1. Wat mag je spenderen?

De prijzen voor vliegengordijnen wisselen elkaar af. Van de voordeligste tot aan de meest prijzige variant is een verschil van tientallen euro’s. zoals je wel vaker hoort of leest, is goedkoop vaak duurkoop. Dit gordijn van bamboe kralen met een flamingo patroon kost bijna 70 euro, maar ik ben bereid dit eraan te spenderen. Het is dan ook aan te raden om iets meer uit te geven dan dat je na een korte periode een tweede type dient te kopen.

  1. Verschillende soorten vliegen draadjesgordijn

Wat werkt wel en wat werkt niet?

Zoals je hierboven al las verschilt het assortiment aan dit soort draadgordijn aardig. Van kralen tot aan eentje met kattenstaarten. En, van aluminium tot aan PVC.