VvE beheer en de splitsingsakte

0
774
WonenWonen

Maakt jouw Vereniging van Eigenaren gebruik van de diensten van een VvE beheerder? Dan kun je hier niets over lezen in de splitsingsakte. Dit klinkt misschien wat vreemd, maar in feite is hier een logische verklaring voor. Meer over VvE beheer en de splitsingsakte, lees je op deze pagina. Vraag jij je af waarom de term VvE beheer niet in de splitsingsakte voorkomt? Dan is dit artikel zeker interessant voor jou. Je kunt ook eens kijken op www.247vvebeheer.nl voor meer informatie.

VvE beheer: geen officieel orgaan van de VvE
Bij geen enkele Vereniging van Eigenaren komen de begrippen VvE beheer of VvE beheerder terug in de splitsingsakte. Dit heeft simpelweg te maken met het feit dat het VvE beheer geen officieel eigenaar van de Vereniging van Eigenaren is. Een VvE beheerder heeft geen eigen bevoegdheden, maar neemt simpelweg taken van het bestuur van de Vereniging van Eigenaren over. Daarom staat de VvE beheerder zelf niet in de splitsingsakte.

De taken van een beheerder vastleggen
Omdat de termen VvE beheer en VvE beheerder niet in de splitsingsakte staan, gebruik je dit document niet om de taken van een VvE beheerder vast te leggen. Wel is het erg belangrijk om dit op de juiste manier te doen. Niet alleen omdat je dan precies weet waar je aan toe bent als lid van de Vereniging van Eigenaren, maar ook omdat de VvE beheerder op deze manier exact de juiste beheertaken voor jouw VvE kan uitvoeren.

Je legt de taken van een VvE beheerder vast in een contract. Dit contract wordt door beide partijen ondertekend. Let op: het is belangrijk dat alle leden van de Vereniging van Eigenaren achter het contract staan. Zij moeten namelijk allemaal gebruik maken van de diensten van een VvE beheerder en betalen ook mee aan de dienstverlening van de beheerder.