Wilt u uw wanden van een nieuw uiterlijk voorzien, of wilt u een kamer opsplitsen in twee ruimtes? In beide gevallen kan het gebruik van wandplaten een oplossing voor u zijn. MDF wandplaten worden in verschillende modellen aangeboden, waardoor u altijd een plaat vindt die aansluit bij uw huidige interieur. Overigens worden deze platen niet alleen gebruikt als wandplaten. U kunt MDF platen ook gebruiken voor het maken van meubels, als timmerhout, of voor het ontwikkelen van een speelhuisje voor uw kinderen.

Tip: zoek op internet naar handige instructies voor het opbouwen van meubels of een speelhuisje met MDF platen! Zo krijgt u een beter beeld van de veelzijdige toepassingen van dit materiaal.

Verschillende soorten wandplaten

Er zijn op internet verschillende aanbieders van wandplaten van MDF te vinden. Een van deze aanbieders is PontMeyer, die een groot aantal verschillende soorten wandplaten aanbiedt. Zo kunt u kiezen voor standaardplaten, een vochtwerende plaat, een brandvertragende plaat, enzovoorts. Het is afhankelijk van de toepassing van de platen, welk type wandplaat het meest geschikt is. Bij een wandplaat die u tegen een buitenmuur plaatst is het bijvoorbeeld sterk aan te raden om voor een vochtwerende variant te kiezen. Zo bent u ervan verzekerd dat de kans op schimmelplekken op uw muren minimaal wordt. Een brandvertragende wandplaat kan overal in huis gebruikt worden en is ideaal als scheiding tussen verschillende kamers.

Wandplaten van uw eigen kleur voorzien

Wanneer u voor een wandplaat van MDF kiest, kunt u deze zelf voorzien van een mooie kleur. De kans is immers groot, dat de kleur van de standaardplaten niet aansluit bij de rest van uw interieur. Om een groot contrast tussen uw muren en meubels te voorkomen is het verstandig om de platen zelf te verven of te behangen. Vaak kunt u het hout licht opschuren, zodat de verf of het behang beter pakken.