Voordelen van tegels in huis

0
486
Design en lifestyleDesign en lifestyle

Zowel op muren als op vloeren kunnen tegels goed van pas komen! Het is dan ook niet voor niets, dat er in veel woningen tegels worden gebruikt. In dit artikel vertellen we je meer over de voordelen die tegels over het algemeen bieden. Wist je dat het helemaal niet zo lastig is om tegels zelf te zetten? Zo hoef je hier geen tegelzetter voor te laten komen en bespaar je op de kosten voor het opfleuren van je woning. Een van de manieren om het zetten van tegels te leren, is het bekijken van filmpjes op bijvoorbeeld YouTube. Ook grote bouwmarkten bieden vaak complete stappenplannen aan op hun website.

Tegels vergen weinig onderhoud en beschadigen niet

Een van de voordelen die tegels in huis je bieden, is het feit dat ze veel minder snel beschadigen dan bijvoorbeeld behang en daarbij nauwelijks onderhoud nodig hebben. Op het moment dat de tegels op de juiste wijze gezet zijn, zullen deze vele jaren op hun plek blijven zitten. Door vochtproblemen kan het op een gegeven moment verstandig zijn om de voegen tussen de tegels te vernieuwen. Zo wordt voorkomen dat de tegels los komen te zitten. Behang kan scheuren of bobbelen, evenals dat verf door de tijd steeds verder af zal bladderen. Dit maakt dat zowel het behang als een laag verf eerder vervangen moeten worden.

Ook voor de badkamer zijn tegels geschikt

Waar verschillende behang- en verfsoorten niet bestand zijn tegen het condens in de badkamer, zijn tegels dat wel. Dit is een van de redenen dat veel mensen voor het gebruik van tegels in de badkamer kiezen, als zij deze renoveren. Momenteel is het erg populair om grote, donkere tegels in de badkamer te nemen. Let wel goed op de voeg! Er kunnen schimmels op de voegen ontstaan, als deze niet goed gereinigd worden.