Voordelen van een tafelblad op maat

0
87
Design en lifestyleDesign en lifestyle

Een tafelblad op maat heeft veel voordelen. In deze blog worden enkele van deze voordelen voor je op een rijtje gezet.

Optimaal gebruik van ruimte

De grootste voordeel van tafelbladen op maat is misschien wel dat je de beschikbare ruimte in je woning optimaal kunt benutten. Je hoeft geen hoekje meer onbenut te laten omdat je het meubelstuk simpelweg aanpast aan de ruimte die in je woning beschikbaar is. En dus niet andersom. Je kunt de tafel op maat daardoor zetten waar jij dat wilt. Je hoeft dus niet langer rekening meer te houden met de standaardmaten zoals die doorgaans door meubelleveranciers worden gehanteerd. Nee, je gaat volledig je eigen weg en kiest voor het formaat tafel dat bij jou in huis past.

Uniek

Met een tafelblad op maat weet je zeker dat je een uniek meubel in huis haalt. Het ontwerp kun je namelijk volledig zelf bepalen. Je kunt je eigen creativiteit volledig benutten en weet vrijwel zeker dat jij als enige de trotse eigenaar bent van dit specifieke meubelstuk. Zeg nou zelf, hoe tof is dat?

Variatie

Een tafelblad op maat kan worden gemaakt in alle soorten en varianten. De mogelijkheden zijn haast eindeloos. Zo kunnen tafels op maat vervaardigd worden in een grote verscheidenheid aan materialen. Of je nu kiest voor eikenhout, vurenhout, mangohout of glas. Bij een tafel op maat is dit allemaal mogelijk. Ook de vorm kan uiteraard volledig naar wens worden gekozen en zijn er qua afwerking veel mogelijkheden. Als je bijvoorbeeld kiest voor een houten tafelblad dat nog bewerkt moet worden kun je een beschermlaag naar keuze aanbrengen. Kies je voor een warme, donkere lak of ga je juist voor licht en fris? Aan jou de keuze!

Uitstraling

Ten slotte kun je een tafelblad op maat kiezen dat volledig aansluit op jouw persoonlijke stijl en smaak. Kies je voor robuuste poten onder je tafel of juist voor elegante slanke poten? Ga je voor een stalen onderstel of heb je liever hout of aluminium? Bij het samenstellen van een tafel op maat behoort dit allemaal tot de mogelijkheden. Wel moet je er uiteraard voor zorgen dat het onderstel het gewicht van het tafelblad kan dragen.

Kortom, heb je besloten om een nieuwe tafel aan te schaffen, overweeg dan ook zeker eens een tafelblad op maat te laten maken. Dan ben je er zeker van dat je een tafel in huis haalt die perfect geschikt is voor de stijl van het interieur in jouw woning.

Bron: Renovatienieuws