Voordelen van een inbouw stopcontact

0
34
Design en lifestyleDesign en lifestyle

In een woning zitten enorm veel stopcontacten. Echter kan je eigenlijk nooit genoeg stopcontacten hebben. Stopcontacten zijn namelijk een stuk veiliger als bijvoorbeeld een stekkerdoos. Iedereen weet dan ook hoe handig het is om een stopcontact op de juiste plek te hebben. Hierdoor wordt het namelijk makkelijk om elektrische apparaten aan te sluiten. Echter is het wel belangrijk om te kiezen voor een veilige stopcontact. Een inbouw stopcontact is een enorm veilige soort stopcontact. In dit artikel vertellen we er meer over.

Waarom kiezen voor een inbouw stopcontact?

Een inbouw stopcontact wordt ook wel een bedrade contactdoos genoemd. Dit stopcontact is al in de woning bedraad en bevindt zich op een handige en toegankelijke plaats. Vaak is het zo dat er weinig plaats is op plekken waar stopcontacten nodig zijn. Het is dus handig om een compact ontworpen stopcontact te hebben. Een inbouw stopcontact is dus de ideale oplossing voor locaties waar weinig ruimte is. Hierdoor is het dan ook mogelijk om ze op veel verschillende locaties te plaatsen. Door meerdere inbouw stopcontacten te plaatsen worden stekkerdozen overbodig. 

Veiligheid

Inbouw stopcontacten zijn enorm veilig. Als de normale spanning van een stopcontact thuis hoger is dan 120 volt, dan kan het ingebouwde stopcontact gemoedsrust geven. Een inbouw stopcontact wordt dan ook aanbevolen voor woninggebruik. Volgens de wet en regelgeving is het verplicht dat stopcontacten in woningen gebruik maken van een veiligheidsvoorziening om de kans op onbedoeld contact met elektriciteit te verkleinen.

Inbouw stopcontacten zijn dus een stuk veiliger en handiger als de externe stopcontacten die we vroeger vooral zagen. Met een goede inbouw stopcontact zit je dus altijd goed.