Voordelen van een bad-douche-combinatie

0
545
Design en lifestyle

Bij het inrichten van een badkamer heb je verschillende mogelijkheden. Kies je bijvoorbeeld voor tegels op wanden, of laat je de wanden van stucwerk voorzien? Wist je dat zelfs het gebruik van behang mogelijk is in de badkamer? Kies bij het gebruik van behang altijd voor glasvliesbehang, wat bestand is tegen condens. Wanneer je een keuze gemaakt hebt voor de bekleding van de wanden in de badkamer, kun je naar verschillende sanitaire voorzieningen zoeken. Hierbij kan het gebruik van een bad-douche-combinatie het overwegen waard zijn. Lees snel verder, wat de voordelen van zo’n bad-douche-combinatie kunnen zijn.

Bespaar ruimte met een bad-douche-combinatie

Het voornaamste voordeel van een bad-douche-combinatie is het feit dat er veel ruimte bespaard wordt in de badkamer. De combinatie van een los bad met een losse douche neemt ontzettend veel ruimte in, terwijl vaak enkel de douche of enkel het bad gebruikt wordt. Als nadeel kan worden aangevoerd, dat het voor senioren lastiger is om in een bad-douche-combinatie te stappen als men wil douchen. Hier vind je tegenwoordig echter een handige oplossing voor! Er zijn bad-douche-combinaties, waarbij een schuif uit de badrand getrokken kan worden. Zo hoeft iemand op leeftijd niet over de badrand te stappen, maar kan hij of zij in het bad lopen.

Een bad-douche-combinatie is vaak de goedkoopste oplossing

Naast het feit dat je met een bad-douche-combinatie ruimte kunt besparen, is een dergelijke combi vaak goedkoper dan twee losse elementen in de badkamer. Op deze manier houd je geld over om te investeren in een mooie kast voor in de badkamer, spotjes voor boven de spiegel, een meubelstuk voor onder de wastafel in de badkamer, enzovoorts. Kijk eens in een badkamerwinkel welke mogelijkheden tegenwoordig geboden worden, wanneer je een badkamer wilt voorzien van een bad-douche-combinatie. Een interieurstylist kan je helpen bij het indelen van de ruimte, zodat je hier zoveel mogelijk in kwijt kunt.