Voordelen van een kantoor aan huis

0
760
Design en lifestyleDesign en lifestyle

Omdat veel mensen er voor kiezen om als zzp-er aan de slag te gaan is er ook een toename van het aantal kantoren dat onderdeel is van een woonhuis. De meeste eenmanszaken zijn bij de Kamer van Koophandel ook ingeschreven op het woonadres. Voor de dagelijkse gang van zaken maakt dat niet uit maar als de professionaliteit toeneemt wil je daar ook een gepaste uitstraling bij. En als je dan een kantoor kunt inrichten bij je huis is dat mooi meegenomen.

Geconcentreerd werken

Mocht je in de gelukkige omstandigheden verkeren waarin je een deel van je huis kunt omtoveren in een kantoor dan zul je snel merken dat een eigen kantoor rust geeft. Op het kantoor kun je rustig je werkzaamheden uitvoeren zonder dat je steeds wordt gestoord door allerlei dagelijkse dingen en geluiden. Het kunnen ontvangen van bestaande of potentiele klanten kan gunstig zijn voor je opdrachtenstroom.

Financiële voordelen

Behalve praktische voordelen zijn er ook een aantal financiële voordelen verbonden aan een kantoor aan huis. Je kunt namelijk een deel van de kosten opvoeren als kosten van je zaak. Zaken als gas en licht, internet en telefoon zijn aftrekbaar als kosten. Natuurlijk zijn er wel voorwaarden aan verbonden maar je kunt uitgaan van een simpele rekensom. Als je de verhouding weet tussen het totale oppervlak van de woning ten opzichte van je kantoor dan mag je in die verhouding de kosten splitsen tussen privé en zakelijk. Voor telefoonkosten kan die verhouding nog gunstiger zijn als je kunt aantonen welke telefoonkosten zakelijk zijn.