Voordelen glazen douchedeur

0
513
Douche deur glas
Design en lifestyle

Het gebruik van glas kan tegenwoordig haast niet ontbreken in een moderne badkamer en creëert niet alleen een stijlvolle maar ook open ruimte. Door het gebruik van een glazen douchedeur op maat wordt dat nog eens extra geaccentueerd. 

Gebruik van glas in de badkamer

De badkamer is een belangrijke plek in huis die dagelijks veel wordt gebruikt. Het is dan ook  gebruikelijk wanneer er ruimte in huis over is, deze in een extra badkamer wordt verbouwd. Wanneer de ruimte beperkt is, wil je deze natuurlijk zo efficiënt mogelijk inrichten. Je moet werken met de ruimte die je hebt. Glazen douchedeuren en wanden kunnen gemakkelijk op maat worden gemaakt en zijn hierdoor uitstekend voor het inrichten van een badkamer.

Hoewel glas een kwetsbaar materiaal lijkt, is niets minder waar. Glazen douchedeuren voldoen aan hoge normen als het gaat om veiligheid en zijn gemaakt van gehard veiligheidsglas. Er kan voor een coating worden gekozen die het glas tijdens gebruik van de badkamer doet beschermen tegen onder andere kalkaanslag. Hiermee wordt het glas onderhoudsvriendelijk en blijft het bij een dagelijks gebruik van de badkamer mooi en schoon.

Creëer ruimte met een glazen douchedeur

Glazen douchedeuren zijn vaak verkrijgbaar in een transparant of matte variant. Het voordeel van een matte douchedeur is dat de persoon onder de douche genoeg privacy heeft wanneer er anderen mensen gebruik maken van de badkamer. Het voordeel van een transparante glazen douchedeur is dat de badkamer een stuk ruimtelijker oogt. Dankzij de transparantie van het glas wordt ook de douchecabine bij de gehele badkamer betrokken. De keuze uit transparant of mat glas is dus afhankelijk van de beschikbare ruimte en persoonlijke voorkeuren.

Een glazen douchedeur op maat gemaakt

De mogelijkheden zijn eindeloos wanneer er gekozen wordt voor een glazen douchedeur. Een glazen douche deur op maat bestellen is mogelijk! Niet alleen de afmetingen maar ook het glassoort en de draairichting van de deur zijn geheel naar eigen keus te selecteren. Voor iedere badkamer een geschikte en stijlvolle glazen douchedeur! Ben je nog op zoek naar kwalitatieve glasproducten? Kijk dan eens naar het aanbod van Meester in Glas.