Voor welke vloer kies jij?

0
775
Design en lifestyleDesign en lifestyle

Wanneer je een nieuwe woning koopt of denkt aan het verbouwen van je huidige woning is de vloer één van de belangrijkste factoren waar mensen gelijk naar zullen kijken. Zelf wil je natuurlijk ook voor het oog een mooie vloer maar hij moet ook praktisch zijn en bij je stijl wensen passen. Gelukkig zijn er zo veel verschillende opties voor vloeren dat je altijd wel de vloer vindt welke bij je past. 

Wat voor type vloeren zijn er? 
Allereerst is het natuurlijk belangrijk om te kijken naar wat voor verschillende type vloeren er precies zijn. Zo kan je makkelijk de vloeren afstrepen welke niet bij je passen en aansluiten op je wensen. De meest populaire vloersoort is laminaat. Laminaat is een relatief goedkope vloer welke niet onder doet voor de echte houtsoorten. Laminaat is snel te leggen en ook nog eens heel erg makkelijk te onderhouden. Een echte houten of parketvloer is natuurlijk ook heel erg mooi en duurzamer dan laminaat. Het  geeft je kamer een warme uitstraling.

Parket onderhoud kost wel wat meer tijd dan een laminaten vloer, zo nu en dan moet je parket schuren en opnieuw lakken, maar gelukkig zijn er goede specialisten die daarbij kunnen helpen. Tegels zijn door het hele huis door een optie als vloersoort. Doordat ze er in verschillende afmetingen en designs zijn is er voor iedere woonwens een passend exemplaar. Doordat tegels slijtvast zijn is er weinig onderhoud nodig. Een gietvloer wordt vandaag de dag ook steeds vaker gekozen. Dit doordat de vloer koel en strak ogen en hierdoor uitstekend passen bij een modern interieur. De vloer kan gegoten worden in verschillende patronen en kleuren. Heb je kinderen? Dan is deze vloer ook erg handig ze zijn namelijk makkelijk schoon te maken. 

Waar moet je aan denken wanneer je een vloer wil leggen? 
Belangrijk is wanneer je voor een laminaat, tegel of houtenvloer kiest rekening te houden met de leg richting. Een vloer in de lengte oogt langer en in de breedte lijkt de ruimte breder.