Iedere vloerbedekking geeft een ander effect in een ruimte

0
1026
Design en lifestyleDesign en lifestyle

De vloerbedekking in een woning heeft een grote impact op de uitstraling en de design van een woning. Zonder dat we ervan bewust zijn, kan de vloerbedekking de woninginrichting/style maken of breken. De vloerbedekking betreft een grote oppervlakte en kan een bepaalde ruimte een extra effect meegeven. Zo kan een vloerbedekking warmte uitstralen, extra voorzien van sfeer of een gedisciplineerd effect hebben in kantoorruimten. Het is dus belangrijk dat er wordt gekozen van de juiste vloerbedekking waardoor het leven in de ruimten wordt bevorderd en prettiger is.

Tapijt, tegels, laminaat of parket. Dit zijn enkele voorbeelden van verschillende soorten vloerbedekkingen. Zoals de titel ook al suggereert kan elke soort een ruimte een ander effect meegeven. Voor een ruimte zoals een ontmoetingsplek of een woonkamer is het verstandig om hier zacht tapijt te leggen. Dit straalt warmte uit en bevordert waarschijnlijk de omgang in de ruimte. Voor mensen die van een strak design houden kan laminaat een goede keuze zijn. In woningruimtes zoals een keuken en badkamer zijn tegels perfect, als er namelijk iets op de grond valt is dit gemakkelijk schoon te maken.

Bij de keuze van een vloerbedekking zal ook rekening moeten worden gehouden met de volgende aandachtspunten: belasting, wordt er weinig of veel opgelopen? Een slijtvaste vloerbedekking is een pre bij druk belopen ruimtes. Ook is het belangrijk om te weten welke spullen erop komen te staan, of te wijl wat is de indrukgevoeligheid? In badkamers is vochtbestendigheid ook van belang, tegels zijn voor deze ruimten het beste. Vloerbedekking kun je het beste via een fabrieksverkoop kopen, bijvoorbeeld bij Fabrieksverkoop Genemuiden. Er is bij dit bedrijf een breed scala aan vloerbedekkingen, zoals tapijt en laminaat.

Opruiming