Design en lifestyle

Je inrichting maak je helemaal compleet met een wandklok hout. Deze klokken geven vooral een klassieke en vaak warme, hartelijke uitstraling, een uitstraling die past bij de rest van je interieur. Of koop gewoon die vintage wandklok voor in de keuken of slaapkamer. Dit vanwege het feit dat je het ongeacht de rest van de inrichting gewoon een prachtig klok vindt. Met deze klok kun je dus alle kanten op. Letterlijk.

Klassiek en dus warmte of sfeer

De vintage wandklok laat zich lastig omschrijven en is amper in een hokje te plaatsen. Wel kunnen we uiteraard stellen dat het een klok is met min of meer een antieke uitstraling. Al is wat betreft de klok vooral het woord klassiek van toepassing, antiek of klassiek. Het aanbod van de vintage wandklokken is net zo breed als dat de stijl vintage zelf is. Klassiek staat wel automatisch voor warmte en sfeer. In een ruimte waar een vintage wandklok hangt is het altijd warmer en gezelliger. En ach, de tijd speelt geen rol, die lezen we wel af van de smartphone die van elke klok en ook dus van de vintage wandklok een decoratief product heeft gemaakt.

Perfect voor in klassiek en landelijk interieur

De klokken met een min of meer antieke uitstraling zou je eigenlijk bij de tweedehands winkel moeten kopen natuurlijk, want dat hoort een beetje bij vintage. Gelukkig vind je anno 2019 online tal van aanbieders van vintage wandklokken, al dan niet van metaal of hout en met fraaie Romeinse cijfers als opvallende accenten. Ook de kleur van de vintage wandklok varieert enorm. Buiten dat doe je de vintage wandklok recht door te stellen dat hij in zowel een klassiek als toch ook wel landelijk interieur past.

Prima te combineren met rest van interieur

Je hebt de wandklok vintage in glas en de klok misstaat ook al niet op kantoor. Niet voor niets wordt mensen die meer sfeer in huis willen aangeraden een vintage wandklok te nemen of accenten van vintage in de inrichting op te nemen. Dat werkt namelijk altijd. Overigens kun je elementen die in de vintage wandklok de hoofdrol spelen op subtiele en opvallende en minder opvallende wijze terug laten keren in de rest van je interieur.

De vintage klok als eyecatcher in de woonkamer

Ook de vintage klokken voor aan de wand heb je in verschillende formaten. Van een kleintje voor in de keuken tot de grootste uitvoeringen om die kale muur eindelijk eens te breken. In dat geval is het ook meteen de eyecatcher in je woonkamer. Wat betreft wandklokken heb je nogal wat te kiezen. Wil je een mechanisch uurwerk bijvoorbeeld en wat wil je met de cijfers? Wil je er twaalf of slechts vier? Zeker de grotere uitvoeringen van wandklokken verdienen het om op de beste manier bevestigd te worden. Je ziet weleens mensen die behoorlijk investeren in een grote wandklok, en vervolgens bezuinigen op het bevestigingsmateriaal. Dat is niet zo verstandig. Je wilt immers jarenlang plezier beleven aan je vintage klok en dat vraagt ook nadrukkelijk om de beste bevestigingsmaterialen. Wil jij niet te veel geld kwijt zijn? Kies dan voor een goedkope klok!