Keuken

Vintage keukenaccessoires

Geschreven door admin

Je bent gek op alles wat vintage of retro is? Dan wil je waarschijnlijk ook dat je keuken er net uitzien alsof ze in die tijd is ingericht? Als je een tijdloze keuken hebt, heb je geluk. Daar passen al heel wat vintage keukenhulpjes bij. Is je keuken in een totaal andere stijl? Dan kun je beginnen met de kastdeuren te vervangen door deuren met vintage look. Of misschien ben je met het vervangen van de handvaten door vintage handgrepen al een heel eind op weg. Ben je toe aan een volledig nieuwe keuken? Dan is het geen probleem om vanaf het begin je keuken vintage in te richten. Toch kunnen accessoires al voor een groot deel het uitzicht van je keuken bepalen. We geven hier alvast wat nuttige tips.

 

Waar vind je deze leuke vintage keukenaccessoires?

Lekker wonen is vooral je goed voelen in je woning, en dat geldt ook voor je keuken. Daarom wil je je omringen met zoveel mogelijk leuke spullen. Eigenlijk vind je retro keukenhulpjes overal. Je vindt ze op rommelmarkten of in tweedehandswinkels. Of misschien staat er op de zolder van je grootmoeder wel nog een ander. Daarnaast zijn veel fabrikanten van huishoudtoestellen retro-modellen in hun gamma gaan opnemen. Vaak zijn deze ontwerpen gebaseerd op oorspronkelijke modellen van toestellen. Denk bijvoorbeeld aan de ouderwets uitziende (vrijstaande) koelkasten. Bekende merken brachten keukenrobots, broodroosters of isoleerkannen uit in retro design en kleurtjes.

 

Je persoonlijke stempel

Aarzel niet om je eigen stijl in je keuken te creëren. Lekker wonen betekent gewoon je inspiratie de vrije loop laten. Met vintage keukenaccessoires kan dit perfect. Gebruik oude blikken potten als leuke containers. Haal die gegalvaniseerde vuilnisbak van zolder. Kies voor een fel oranje servies en hang die ‘rare’ gele plastic lampenkap toch maar op. Of zet die ouderwetse grasgroene taartplateau die je van oma kreeg toch maar in het zicht. Het misstaat echt niet tussen de andere opvallende items.

Vintage mag best wel wat rommelig lijken. Alles kan, niets moet, zolang het maar kleur en vrolijkheid uitstraalt! Want zo waren de jaren 50-60-70 toch ook?