Vier oplossingen voor akoestische isolatie

0
311
Design en lifestyleDesign en lifestyle

Wil je een stiller en comfortabeler huis? Geluidsisolatie kan net zijn wat je nodig hebt. Bij het akoestisch isoleren van jouw woning is het de bedoeling de trillingen en geluidsreflecties in een ruimte te verminderen, gaten te dichten waar geluid kan passeren en ook zoveel mogelijk geluid te absorberen. De beste geluidsisolatie-ideeën voor jouw huis zijn onder andere het concentreren op gebieden rond deuren en ramen en het toevoegen van lagen aan muren die uitkijken op drukke straten. Hier zijn enkele hedendaagse geluidsisolatie-ideeën om jouw huis stiller en comfortabeler te maken. Lees hier meer over akoestisch advies!

1. Geluiddempende oplossingen met panelen

Akoestische panelen zijn vaak de ideale oplossing voor snelle woningrenovaties. Akoestische panelen zijn verkrijgbaar in een grote verscheidenheid van kleuren, patronen en prints en kunnen zo dun zijn als 7 mm. Verscheidene bedrijven snijden nu akoestische stoffen met laser in vormen en patronen, en drukken ook aangepaste grafische afbeeldingen op de akoestische stof. De installatie kan zo eenvoudig zijn als het ophangen van het akoestische weefsel in jouw kamer of het bevestigen van de akoestische panelen aan de muren en het plafond om een nieuw decoratief effect te creëren.

2. Akoestisch behandelde tegels

Tegels of stukken schuimrubber zijn een andere populaire oplossing om het geluid te dempen. Ze zijn licht, doeltreffend en zeer gemakkelijk te installeren. Moderne modellen kunnen hoge brandprestaties halen en maken vaak gebruik van gerecycleerde kunststoffen en andere milieuvriendelijke materialen. Foamtegels zijn er nu in een verscheidenheid van modulaire 3D-patronen, waarmee je gemakkelijk een wand met een structuureffect in jouw huis kunt creëren.

3. Betonblokken voor geluidsisolatie

Als je van plan bent een nieuwe muur te bouwen of een grote renovatie uit te voeren, kun je overwegen isolerende betonblokken te gebruiken. Isolerende betonbloksystemen zijn een doeltreffend geluidsisolerend materiaal. Bovendien maken deze blokken gebruik van een technologie voor thermisch rendement, waardoor je kunt besparen op de energiekosten die nodig zijn om jouw huis te verwarmen en te koelen. Ze zijn milieuvriendelijk en bieden de structurele eigenschappen van een muur en een lucht- en vochtbarrière. Geïsoleerde betonblokken versnellen en vereenvoudigen jouw bouw en bieden een geïntegreerde oplossing voor een stillere, comfortabelere woning.

4. Extra pleisterlaag voor geluidsisolatie

De thermische, brandwerende en akoestische isolatie-eigenschappen van een ruimte worden exponentieel verbeterd met elke pleisterlaag die wordt toegevoegd. Door een extra pleisterlaag aan jouw kamer toe te voegen, nemen de muren in massa toe en zijn ze beter in staat geluid te absorberen, terwijl ze tegelijkertijd een grotere barrière en isolatielaag tussen de kamers vormen.

Bespreek de beschikbare soorten bekleding met een professionele stukadoor, aangezien er verschillende producten met verschillende diktes en isolatiewaarden beschikbaar zijn. Het pleisterwerk wordt afgewerkt met een verflaag en gaat op in de bestaande muren, waardoor jouw nieuwe geluidsisolatieoplossing vrijwel onzichtbaar wordt. 

Bron: Akma.nl