Vier inspiratie ideeën met nieuwe vloertegels

0
432
Design en lifestyleDesign en lifestyle

Idee 1: Beton look vloertegels

Een betonlook is een mooie toevoeging voor het interieur. De betonlook is tegenwoordig helemaal hip en past bij een industrieel interieur. De betonlook tegels mogen dan ook zeker niet ontbreken in het rijtje.

Betonlook tegels staan zeer mooi in zowel de badkamer, keuken als woonkamer. De tegels stralen luxe uit en zijn tevens goed te onderhouden. Laminaat daartegen is extra kwetsbaar terwijl tegels sterk zijn en ook goed tegen vocht kunnen zoals het vocht van een dweil. 

Een betonlook geeft een robuuste moderne uitstraling. Beton is een element wat bij de bouw hoort. Interieur komt dit element weer terug. Bij betonlook vloertegels zou je tevens beton cire wanden kunnen plaatsen om zo harmonie in het interieur te creëren.

Idee 2: Warme tegels met zuidelijke sferen

Een warme look creëer je met Portugese vloertegels. De cementtegel motieven vormen een ware moderne interieurtrend van dit moment. De tegels zijn net als betontegels onderhoudsarm. 

Ze zijn van keramiek samengesteld. Met de Portugese tegel maak je een zuidelijke mediterrane look in de woning zoals de tegels in zuid Europa worden gebruikt. De tegel is voor elke ruimte in de woning geschikt. 

Groot voordeel is dat ze geen vocht opnemen en makkelijk zijn schoon te houden. De tegels worden vrijwel naadloos gelegd waardoor er geen vuil tussen de naden komt. Ook bevatten de tegels geen poriën in de structuur maar zijn ze geheel strak afgewerkt. Er zijn van de Portugese tegels veel kleurtinten en maten verkrijgbaar.

Idee 3: Keramische vloertegels

Keramische vloertegels zijn in elke soort look verkrijgbaar van betonlook tot natuursteen look tot houtlook. Voordeel is dat deze tegels een stuk goedkoper zijn dan natuursteen en je wel de echte look creëert zoals marmer. 

Ook kun je een echte landelijke houtlook vloer creëren. Tevens zijn keramische tegels sterker dan hout en gaan niet snel wijken zoals laminaat. Groot voordeel als je geen echt hout aandurft maar toch een gezellige warme houtlook wilt creëren in de woning. 

Daarnaast zijn keramische tegels vrijwel geheel onderhoudsarm en zijn duurzaam geproduceerd. Dit betekend dat ze niet schadelijk voor het milieu zijn gemaakt.

Idee 4: Natuursteen tegels

Natuursteen geeft een zeer mooie luxe natuurlijke uitstraling aan de woning. Zoals marmer bijvoorbeeld. Marmer werd sinds vroeger in paleizen gebruikt en staat voor luxe, rijkdom en adel. Marmer is zowel in wit als zwart verkrijgbaar.

Deze uiterst gladde natuursteen tegels passen goed in een klassiek maar ook in een modern interieur. De paleisachtige look geeft een sprookjesachtige touch aan de woning.