Verzorg je keukenapparatuur goed

0
437
Design en lifestyle

In de keuken zijn er een aantal verschillende apparaten, zoals de blender, de koelkast, het koffiezetapparaat, de vaatwasser en de broodrooster. Er komt een keer een dag wanneer een van deze veelgebruikte apparaten stuk gaat, wat natuurlijk super vervelend is. Maar kies je ervoor om een dure monteur in te schakelen of ga je zelf het apparaat proberen te repareren? Vaak is er namelijk maar een onderdeel kapot, die gemakkelijk te vervangen is.

 

Het vinden van het juiste onderdeel

Wanneer je zelf het kapotte onderdeel gaat vervangen, is het natuurlijk wel handig om te weten welk onderdeel je hiervoor nodig hebt. Om erachter te komen welk onderdeel je nodig hebt, moet je het merk- en typenummer van je apparaat weten. Dit staat meestal aan de achterkant van het apparaat, op een sticker. Dit is nodig zodat je het juiste en passende onderdeel kunt vinden. Onderdelen zijn bijna altijd per model verschillend. Bijvoorbeeld: mijn Miele vaatwasser werkt niet meer goed en ik ben dus op zoek naar Miele onderdelen. Het filter is stuk gegaan en ik ben op zoek naar een nieuwe. Mijn zoekopdracht op het internet ziet er als volgt uit: Miele SEAG0 filter. Op deze manier kom je meestal terecht bij een webshop voor onderdelen, waarbij je een nieuw onderdeel kunt bestellen.

 

Doe regelmatige checks!

Het is verstandig om je keukenapparatuur af en toe te controleren op bijna kapotte onderdelen. Maak het desbetreffende apparaat daarom om de zoveel tijd even open en kijk of alles er nog goed en verzorgd uitziet. Wanneer de binnenkant er niet verzorgd uitziet is het belangrijk om deze goed schoon te maken en te kijken naar de oorzaak van dit probleem. Het is ook aan te raden om de apparaten aan de buitenkant zo schoon mogelijk te houden. Zo zien deze er niet alleen netjes uit maar zo lijken ze ook nieuw. De combinatie van de binnen- en buitenkant schoon houden heeft tot gevolg dat je apparaten het langer volhouden en je er langer gebruik van kunt maken.