Vertraag symptomen en klachten van het ouder worden door aandacht te geven aan de collageen inname

0
395
collageen
Design en lifestyleDesign en lifestyle

We willen graag allemaal zo oud mogelijk worden, maar dat gaat niet altijd op de manier zoals we dat willen. Naarmate we ouder worden ontwikkelen we vaak meer klachten en pijntjes en is het ook zichtbaar dat de leeftijd begint te tellen, bijvoorbeeld door rimpels in de huid of vergrijzend haar. Al deze processen zijn natuurlijk altijd al zo geweest en horen nu eenmaal bij hoe het lichaam werkt, maar zijn ook gerelateerd aan specifieke stoffen die ons lichaam binnen krijgt en zelf aanmaakt. Zichtbaar ouder worden is niet iets wat te voorkomen valt en op enig moment krijg je rimpels en zullen ook je botten en gewrichten zwakker worden, maar er zijn voldoende dingen te doen om dit proces te vertragen en je lichaam in een zo goed mogelijk conditie te houden. Een van de stoffen die hiervoor zorgt, is collageen.

Collageen zit in diverse voeding en is goed in elk dieet in te passen

Collageen is een type eiwit dat tot het 25e levensjaar door het lichaam zelf wordt geproduceerd en daarna langzaam afneemt. Collageen wordt door zeer veel mensen extra ingenomen vanwege cosmetische redenen en om gewrichtsklachten te verlichten of om deze te voorkomen. Collageen komt voor in verschillende soorten voeding, zoals bijvoorbeeld witvlees, zalm, bouillon, maar ook in plantaardige producten, zoals bladgroentes en linzen, peulvruchten en oliën. Naast voeding kun je kiezen voor supplementen in de vorm van capsules, maar ook poedervorm. Deze verschillende soorten collageen zijn makkelijk te vermengen met andere voeding. Collageen is goed te combineren met verschillende soorten diëten. Er zijn ook verschillende vloeibare collageen producten beschikbaar in diverse smaken die ook als kuur voor een specifieke periode genuttigd kunnen worden.

Zorg voor de juiste impulsen en omstandigheden voor optimale collageen productie door voldoende vitamine C binnen te krijgen

Veel mensen maken gebruik van collageen om de huid zo elastisch mogelijk te houden en rimpelvorming zoveel mogelijk te verminderen. Collageen gedijt erg goed bij de toevoer van vitamine C en vaak is een gebrek aan vitamine C dan ook goed zichtbaar in de huid en wordt deze enigszins dof. Het is dus goed om crèmes te gebruiken die niet zozeer collageen direct inbrengen op de huid, maar die een gezonde collageen huishouding stimuleren. Collageen zelf wordt als eiwit door het lichaam opgenomen louter en alleen door voeding of supplementen en niet via de huid. Niet alleen voor eens stralende huid, maar ook gezond haar is vaak sterk beïnvloed door de collageen productie en toename. Naarmate er meer aandacht voor collageen peptide poeder als supereiwit is gekomen, is de populariteit van collageen gerelateerde producten als vanzelfsprekend ook sterk toegenomen.