Verschillende soorten matrassen

0
881
Design en lifestyleDesign en lifestyle

Een goed matras is ontzettend belangrijk voor je gezondheid. Waarom? Niet in de eerste plaats omdat een goed matras bijdraagt aan een goede nachtrust, maar het voorkomt ook rug- en nekklachten. Een matras is heel persoonlijk en er bestaat niet zo iets als het beste matras. Een matras moet afgestemd worden op jouw lichaam, lengte, gewicht, voorkeuren en eventuele klachten. Voor een zwaarder iemand is een zacht matras uit den boze, terwijl voor iemand die maar 50 kilo weegt, een zacht matras heel gunstig is. Daarnaast moet je ook rekening houden met het materiaal en de soort matras. Hieronder bespreken we een drietal matrassen. De pocketvering matrassen, de koudschuim matrassen en de traagschuim matrassen.

Pocketvering matrassen

Zoals de naam al doet vermoeden bestaat de pocketvering matras uit verschillende veren die allemaal apart in een soort zakje zitten. De veringen zijn gemaakt van staaldraad en de zakjes van synthetisch non-woven materiaal. Doordat alle veringen afzonderlijk in een zakje zitten, kunnen ze zich allen aanpassen aan de hoeveelheid druk die erop wordt uitgeoefend. Het is natuurlijk wel belangrijk dat de veren op de juiste plek blijven zitten en daarom wordt het matras met schuimrubber omlijst. Omdat het tijdens het slapen belangrijk is dat je wervelkolom recht ligt, zijn er verschillende zones in de pocketvering matrassen aangebracht. Sommige veren zijn gemaakt van wat dikker staaldraad dan anderen. Het zijn stevige matrassen en ze ventileren ontzettend goed. Daar komt bij dat het matras lang mee gaat. Heb jij het snel warm in bed? Dan is een pocketvering matras wat voor jou.

Koudschuim matrassen

Koudschuim matrassen worden ook veel in ziekenhuizen gebruikt. Dit omdat ze lang mee gaan en omdat er niet zo snel een kuil in ontstaat. Een koudschuim matras kent een open celstructuur en dat zorgt voor een perfecte ventilatie. De matrassen geven het lichaam een goede ondersteuning en past zich aan het lichaam aan. Dat is mede waarom je deze matrassen in ziekenhuizen vindt. Ze kunnen veel gewichtsverschil handelen. Er zit wel kwaliteitsverschil in koudschuim matrassen. Dit merk je vooral in de comfort en de prijs. Koudschuim van medisch kwaliteit is het beste wat je kunt aanschaffen. Een goed alternatief is koudschuim A. Darmee bent u ook gegarandeerd van een goede tegendruk en een lange levensduur.

Traagschuim matrassen

Deze matrassen bieden veel comfort. Dit komt omdat het matras op een goede manier het lichaamsgewicht ondersteunt. Het matras vormt zich letterlijk naar je lichaam en daarmee lijkt het net alsof je in de perfecte mal ligt. Deze matrassen zorgen ervoor dat de lichaamsdelen die dieper weg moeten zakken, dat ook daadwerkelijk doen. Op die manier ligt je wervelkolom recht. Met deze matras ben je er ook zeker van dat je bloedcirculatie niet wordt verstoord. Bij een traagschuim matras is het wel belangrijk dat je let op de temperatuurregeling. Een matras dat bijna niet vormt naar je lichaam is veel minder comfortabel. Het traagschuim moet zachter worden bij een lichaamstemperatuur van ongeveer 29 graden. Als jij ‘s ochtends uit bed stapt, krijgt het matras langzaam weer zijn originele vorm terug. Een comfortabele matras die minimaal 10 jaar mee gaat.

 

Bekijk dus goed wat voor jou het beste werkt en kies het matras uit dat bij jou past.