In een groot aantal huizen worden ramen op hun plek gehouden met behulp van glaslatten. Bij het vervangen van ramen kiezen steeds meer mensen er echter voor om het glas te voorzien van speciale profielen. Deze worden verwerkt in het kozijn en zijn daardoor een stuk onderhoudsvriendelijker dan glaslatten. Zo is de kans op rot bij glaslatten een stuk groter dan bij profielen. Sta jij op het punt om je ramen te vervangen? Denk dan eens goed na of je de ramen wilt voorzien van glaslatten of profielen. Van beide soorten zijn verschillende varianten op de markt, waardoor het soms lastig kiezen is.

Verschillende soorten

Voor vrijwel ieder raam kun je de keuze maken uit glaslatten of profielen. Wanneer je kiest voor een glaslat, kun je de gewone glaslatten gebruiken om een raam mee op zijn plek te houden. Er zijn echter ook varianten op de markt. Zo kun je bijvoorbeeld ook kiezen voor een opdeklat, een ventilatielat en een neuslat. Voor wat betreft de profielen zijn er ook tal van verschillende soorten te koop. Doordat profielen doorgaans gemaakt worden van aluminium, rubber of een ander materiaal, is onderhoud niet vaak noodzakelijk.

Glaszetter inschakelen

Ben je nog op zoek naar een ervaren glaszetter om de ramen te vervangen? Dan kunnen de glaszetters van combifit.nl je vast en zeker van dienst zijn. De glaszetters van dit bedrijf hebben jarenlange ervaring en kunnen je precies vertellen wat de verschillen zijn tussen glaslatten en profielen. Zij kunnen deze toebehoren tevens op de juiste wijze plaatsen, waardoor je zelf geen moeite hoeft te doen. Indien jij nooit eerder zelf je ramen vervangen hebt, is het verstandig om al het werk uit te besteden aan een glaszetter. Zo weet je immers dat alle ramen op de juiste wijze vervangen worden en kom je achteraf niet voor onverwachte problemen te staan.