Meubels

Verschillende barkrukken op een rij

Geschreven door admin

Het is misschien lastig voor te stellen, maar zelfs als het gaat om iets specifieks als een barkruk, is er een gigantische markt met tal van verschillende modellen. Maar wat als je gewoon een leuke barkruk wil. Waar moet je dan op letten? We zetten enkele verschillende barkrukken op een rij.

De hoogte is van belang

Allereerst is het van belang om te kiezen welke hoogte de barkruk moet hebben. De meeste barkrukken variëren van 65 tot 75 centimeter hoogte, al zijn er ook barkrukken die veel hoger of lager zijn, of die je zelf – net als een bureaustoel – in hoogte kunt verstellen.

Maar welke hoogte neem je dan eigenlijk? Vaak is het een goede richtlijn om de hoogte van de bar aan te houden, en daar 25 tot 30 centimeter onder te gaan zitten. Voor de meeste mensen zal dit het meest prettig zitten.

Mocht je twijfelen over de hoogte van de barkruk of met veel in lengte variërende personen de barkruk gebruiken, dan kun je overwegen om een verstelbare barkruk aan te schaffen. De kinderen of gasten kunnen dan zelf kiezen hoe hoog de barkruk moet zijn.

Design

Vervolgens is ook het design erg belangrijk. Er zijn duizenden soorten barkrukken op de markt. Die barkrukken variëren van een doodeenvoudig, ouderwets ontwerp tot de meest elegante en chique uitgevoerde moderne barkrukken. Probeer te bedenken welk design goed past bij jouw interieur maar vergeet daarbij ook vooral niet de zitervaring. Dat houdt in dat je het beste kunt gaan proefzitten op tal van barkrukken om te ontdekken welke barkruk het beste bij jou past. Het hangt ook zeker af hoe je de barkruk wil gaan gebruiken. Wil je lekker comfortabel ’s avonds uren aan de bar kunnen zitten, of wordt de barkruk enkel ’s morgens even gebruikt om het ontbijt naar binnen te werken?