Verlichting voor de Kinderkamer

0
562
Design en lifestyle

Verlichting voor de Kinderkamer is niet altijd makkelijk. Toch is het één van de belangrijkste punten voor het inrichten van de Babykamer of Kinderkamer, onderschat dit niet.

Functioneel en sfeervol

Vaak zijn goede lampen niet het eerste waar aan gedacht wordt wanneer je aan de slag gaat met de kinderkamer. Dat komt waarschijnlijk omdat het aanbod beperkt lijkt te zijn. Vaak word je overspoeld met allerhande kinderkamer accessoires en daar worden stijl, kleuren en verdere aankleding op afgestemd. Zodra het kamertje dan bijna klaar is, komt pas de vraag ‘welke verlichting’? Zonde! Het is heel belangrijk dat je juist in de kinderkamer ’s avonds alles goed kan zien. Daarnaast voegen juist lampen de sfeer toe aan je kamertje.

Plafondlampen en hanglampen

Er zijn verschillende soorten lampen die terug kunnen komen in de Kinderkamer. De echte eyecathers zijn natuurlijk de hanglampen en kinderkamer plafondlampen die vaak centraal in de kamer worden opgehangen. Juist omdat ze zo in het zicht hangen, loont het om iets moois uit te zoeken. De meeste nieuwbouwhuizen hebben tegenwoordig hoge plafonds, waardoor een hanglamp zeker niet misstaat. Wanneer jouw kamers echter een laag plafond hebben, val je toch snel terug op de plafondlamp. Plafondlampen zijn erg functioneel, maar staan te naam dat ze niet altijd even mooi zijn. En dat is zonde! Er zijn namelijk ook prachtige plafondlampen (ook wel plafonnieres genoemd)  te koop. Er zijn zelfs webshops waar je in overleg je wensen qua kleuren en dessin kan overleggen. Zo is het eigenlijk altijd wel mogelijk om iets te vinden dat perfect past in jouw droomkamertje.

Bijpassende wandlampjes

Als je dan een mooie plafondlamp of hanglamp hebt gevonden, kan je op zoek naar een wandlampje voor op de kinderkamer. Ook een wandlamp mag namelijk eigenlijk niet ontbreken in een Kinderkamer. Je gebruikt een wandlamp wanneer er minder licht gewenst is dan dat de plafond -of hanglamp geeft. Bijvoorbeeld naast de commode, of als je kindje wat groter is, naast het bedje om een boekje te kunnen lezen. Ook wandlampjes zijn verkrijgbaar in veel verschillende uitvoeringen. Natuurlijk is het wel leuk wanneer je wandlamp matcht met je andere lampen. Ook dit is mogelijk!

Onmisbaar nachtlampje

Naast de hanglamp, plafondlamp en wandlamp, is er nog 1 lampje die niet mag ontbreken. Het nachtlampje. Deze is heel handig om bijvoorbeeld tijdens de nachtelijke voedingen aan te zetten. Net genoeg licht om je baby te voeden, maar te weinig om hem (of jezelf) klaarwakker te maken. Maar ook als je baby ouder is, is een nachtlampje onmisbaar. In het donker zijn veel kindjes bang om in slaap te vallen. Dan biedt een nachtlampje uitkomst. Qua nachtlampjes is de keuze enorm. Ze zijn er in veel verschillende uitvoeringen. Prachtige kleuren en figuren. Volledig matchend met de stijl die jij wilt. Ga bijvoorbeeld voor het schattige Wooly lamb nachtlampje van Land of Kids.