Verhuizen zonder stress

0
604
Design en lifestyle

Verhuizen zonder stress, is dat mogelijk? Een verhuizing staat volgens onderzoekers in de top drie van stressvolle evenementen in een mensenleven. Een totaal stressloze verhuizing is dan ook vrij zeldzaam. Maar met de juiste aanpak kun je de kopzorgen gelukkig tot een minimum beperken.

Gebruik een checklist

In de periode voor je verhuizing heb je een hele waslijst aan taken die je moet verrichten: abonnementen opzeggen, adreswijzigingen doorgeven, hulp regelen, noem maar op. Al deze taken kunnen je hoofd behoorlijk vol maken en daarmee stress veroorzaken. Met een goede checklist voor je verhuizing zorg je voor ruimte in je hoofd. Je hebt alle taken op een rij en kunt ze afstrepen als ze gedaan zijn. Dan hoef je er verder niet meer over na te denken. Hieronder enkele zaken op een rijtje waar je alvast rekening mee moet houden:
– Verzekeringen (transport, inboedel)
– Contracten (energie, internet en tv)
– Verhuismaterialen (dekens, verhuisdozen, tape etc.)
– Aanvullende verhuismaterialen (verhuislift)
Belangrijkste tip: maak een heldere planning en zorg dat er op de juiste momenten voldoende mensen aanwezig zijn om je te ondersteunen.

Begin ruim op tijd

Verhuizen neemt altijd meer tijd in beslag dan je denkt. Vooral het uitzoeken en inpakken van spullen is een grote klus. Begin al vroeg met bedenken welke spullen er mee mogen en wat je wilt weggooien, weggeven of verkopen. Ook het aanpassen van je abonnementen voor internet, tv en telefoon moet je ruim van tevoren doen. En je wilt natuurlijk niet zonder hulp zitten op je verhuisdag. Informeer je vrienden daarom ruim op tijd. Begin sowieso zo’n drie maanden voor je verhuizing actief met de voorbereidingen.

Informeer jezelf

Zorg dat je niet voor verrassingen komt te staan en informeer jezelf over de verschillende taken rondom de verhuizing. Op internet vind je veel verhuistips, zoals tips voor het slim inpakken van je spullen, het vinden van een betrouwbaar verhuisbedrijf of het kopen van goede verhuisdozen. Je bent niet de eerste die gaat verhuizen, dus je hoeft het wiel niet opnieuw uit te vinden.

Blijf positief

Al zit een compleet stressloze verhuizing er waarschijnlijk niet in, je kunt er wel het beste van maken. Bekijk het van de positieve kant en bedenk dat je verhuizing de start is van een nieuwe periode in je leven. Je hebt nu een paar maanden veel te regelen, maar daarna kun je genieten van je eigen nieuwe paleisje! Houd dat in je achterhoofd om de positieve spirit erin te houden!

Heb je nog meer tips voor je verhuizing nodig? Kijk dan even op de website Moveria.nl. Daar vind je verhuistips, gratis checklists en goede deals voor bijvoorbeeld verhuisdozen. Veel succes met je verhuizing!