Verhuizen naar de hoofdstad? Lees hier de voordelen

0
401
Design en lifestyle

Je staat op het punt om te gaan verhuizen naar Amsterdam dat is een hele stap die je gaat zetten. De stad staat bekent om zijn gezelligheid, zijn artistieke erfgoed, de prachtige grachtenpanden, en het uitgebreide grachtennetwerk. En dan niet alle elementen uit de gouden eeuw te vergeten, die charmes aan de stad geven.  In dit artikel willen we je meenemen in de voor en nadelen van het wonen in Amsterdam. 

Voordelen van het wonen in Amsterdam

  • In Amsterdam woon je altijd centraal.
  • Het openbaarvervoer. 
  • Je hoeft je nooit te vervelen. 

In Amsterdam woon je altijd centraal. Heb je even snel een boodschap nodig dan hoef je echt niet je auto te pakken. Vaak ben je met de fiets nog sneller. Dit zal je ook gaan schelen in benzine kosten. En al besluit je toch een keer je auto te pakken vergeet dan niet dat het heel duur parkeren is in Amsterdam. 

Het openbaarvervoer. Als je niet gewend bent om in een stad te wonen zal dit een uitkomst voor je zijn. Op bijna elke hoek van de straat kun je wel instappen in of een bus of een tram. Zo ben je snel van de ene kant van Amsterdam naar de andere kant. 

Je hoeft je nooit meer te vervelen. Omdat alles zo centraal ligt in Amsterdam is de verleiding om vaak iets buiten de deur te gaan doen erg groot. Alles wat je daarvoor nodig hebt ligt binnen handbereik. Leuke restaurants, sportscholen, het zwembad of op een lekkere zomerdag even picknicken in het park. En daarnaast zijn ervoor in het weekend ook genoeg uitgaan gelegenheden die je niet wilt missen. 

Nadelen van het wonen in Amsterdam 

  • De omgeving. 
  • De drukte. 
  • De bevolking. 

De omgeving. Ben je gewend om in een dorp te wonen? Dan zal Amsterdam een hele verandering voor je zijn.  Zo is er in Amsterdam een stuk minder groen te vinden. Hier zul je vanzelf aan gaan wennen. 

De drukte. Net als in alle andere grote steden zul je ook in Amsterdam veel drukte zijn. Er zijn altijd wel toeristen en studenten te vinden. De stad is in het weekend ook echt een uitgaansplek zeker voor de vele studenten die je er vindt. Houd daarom rekening met geluidsoverlast als je er besluit te gaan wonen. 

De bevolking. In Amsterdam moet je ervan bewust zijn dat je veel verschillende mensen tegenkomt met verschillende nationaliteiten. Ook zijn de jongeren in de stad in de meerderheid. Wees er daarom van bewust dat er in het weekend heel wat dronken jongeren te vinden zijn op straat. 

Verhuizen naar Amsterdam

Ben je van plan te gaan verhuizen naar Amsterdam na al onze voor en nadelen? Daar zul je hoogstwaarschijnlijk geen spijt van gaan krijgen. Maar hoe ga je al jou spullen meenemen? Besluit je dit zelf te gaan doen of regel je een verhuisbedrijf in Amsterdam.  Dit zal je zelf een hele hoop moeite gaan schelen. Bedenk al die zware spullen maar eens die je wilt meenemen.