Verhoog eenvoudig uw woongenot

0
616
Design en lifestyleDesign en lifestyle

In je huis kom je lekker tot rust, je bent thuis. Schoenen uit en op de bank ploffen in de winter lekker warm en in de zomer koel. Herken je dat? Als het antwoord nee is dan hebben we een oplossing voor je. De kans is dan namelijk groot dat je huis beter geïsoleerd kan worden voor meer woongenot. En de makkelijkste manier is via spouwmuurisolatie. Dat werkt zo.

Daarom spouwmuurisolatie

Isolatie kan op heel veel verschillende plaatsen en manieren, maar het isoleren van je spouw levert vaak het meeste winst op. Winst op je energierekening, want met de juiste isolatie kan je gasverbruik met wel 33% omlaag. Dat levert je op jaar basis honderden euro’s op. Je CV ketel hoeft namelijk niet zo hard te werken als voorheen. Want de warmte blijft in de winter lekker binnen en in de zomer als de verwarming uit staat blijft de warmte van buiten ook buiten. Daarnaast heb je geen last van vocht bij de muren en is de kans op schimmel ook fors kleiner. Een hoop voordelen, maar wat kost het?

In 4 jaar terugverdient

Hoe snel je de investering terugverdient en hoeveel je moet betalen hangt af van je woning. Een grote woning heeft meer oppervlakte om te isoleren en het aanbrengen duurt dan langer. Maar die woning kan ook veel meer winnen op de energierekening. Hieronder een indicatie.
• Appartement € 400,00 – € 450,00
• Rijtjeshuis € 600,00 – € 700,00
• Hoekwoning € 1.100,00 – € 1.200,00
• 2 onder 1 kap € 1.250,00 – € 1.400.00
• Vrijstaand huis € 1.500,00 – € 1.700,00
Hoe groter je huis en je gezinssamenstelling hoe hoger je energierekening. Vuistregel is, dat wanneer je maandelijks meer dan € 50,00 voor je gas betaalt. Dat spouwmuurisolatie altijd loont.

Heb je al spouwmuurisolatie, maar nog steeds een hoge rekening?

Soms zit er al isolatie in de muren, maar is deze poreus geworden. Dat kan gebeuren met huizen die tussen 1970 en 1985 geïsoleerd zijn. Toentertijd is er minder duurzame isolatie gebruikt die inmiddels na meer dan 35 jaar helemaal naar beneden is gezakt en zijn werk niet doet. In dit soort gevallen moet deze eerst uit de muur worden gezogen, alvorens nieuwe isolatie toegevoegd kan worden. Dat laatste gebeurt door gaten te maken in de muur en hier met grote kracht EPS korrels in te blazen. Door dit op strategische plaatsen te doen, wordt gegarandeerd dat de hele spouw volledig geïsoleerd is. De gaten worden uiteraard vakkundig weggewerkt, zodat je hier niets van ziet. En maak je geen zorgen deze isolatie is wel duurzaam. Zodat je weer kunt genieten van je woning, zonder zorgen. Hier vindt u meer informatie over spouwmuurisolatie verwijderen.