Vergroot het woongenot met een houten overkapping

0
20
Design en lifestyle

In Nederland regent het gemiddeld gezien meer dan 140 dagen per jaar. In de zomermaanden komt het regelmatig voor dat de buitentemperatuur nog aangenaam is, maar dat je door de regen niet buiten in de tuin kunt zitten. Door een stijlvolle houten overkapping te plaatsen in de tuin kan dit probleem in één keer verholpen worden. Een mooie houten overkapping is een aanwinst voor ieders tuin. De overkapping zorgt niet alleen voor een droge plek in de tuin tijdens de regenachtige dagen, maar ook tijdens de warme zonnige dagen creëert de houten overkapping een schaduwplek in de tuin. 

Een plek om te genieten 

Door een loungeset en sfeervolle verlichting in de houten overkapping te plaatsen kan er een intieme en gezellige sfeer gecreëerd worden in de tuin. De houten tuinoverkapping zal de eyecatcher van de tuin worden. De overkapping kan gebruikt worden om te loungen, te koken of te barbecueën. Gezellig samen met je vrienden en/of familie kan er comfortabel samen buiten gezeten worden ongeacht het weer. 

Tips voor het aankleden van de houten overkapping 

Om je helemaal thuis te voelen onder de houten overkapping is het belangrijk om de overkapping aan te kleden met sfeervolle accessoires. Zo kan het erg stijlvol zijn om een robuuste salontafel van steigerhout te plaatsen in de overkapping. Een mooie schaal op tafel met kleurvolle kaarsen zorgt voor extra sfeer in de avonduren. Ook verlichting kan voor veel sfeer zorgen onder de overkapping. Door spotjes te plaatsen rondom de houten balken wordt het plafond van de overkapping mooi verlicht. Belangrijk bij het kiezen van de juiste verlichting is om te gaan voor een warme kleur licht. Zo krijgt de overkapping een rustige uitstraling waar ‘s avond heerlijk genoten kan worden. Om het hoekje helemaal eigen te maken is het belangrijk om persoonlijke spullen op te hangen in de overkapping. Hierbij kan gedacht worden aan een mooie tuinposter of meerdere plankjes met vazen en droogbloemen. 

Zelf maken of laten plaatsen?

Het maken van een houten overkapping is een arbeids- en tijdsintensief project. Er is veel kennis voor nodig om een houten overkapping zelf te maken. Wil je toch liever een houten overkapping plaatsen in Hoogeveen? Dan kan je bij een expert terecht voor de plaatsing van een houten overkapping. Door het werk uit te besteden aan een specialist ben je verzekerd van een mooi eindresultaat. Zo kun jij samen met je vrienden en familie onbezorgd genieten van de fijne zomeravonden.