Woonkamer

Vergroot je comfort met een slimme thermostaat

Geschreven door admin

‘s Avonds thuiskomen of ‘s ochtends ontbijten in een warm huis is heel fijn. Met een slimme thermostaat kun je ervoor zorgen dat het thuis altijd de juiste temperatuur is, ook als je er zelf niet bent. Het slimme apparaat leert jou kennen waardoor energie besparen bijna vanzelf gaat.

Voor ieder wat wils

Je kunt uit veel verschillende slimme thermostaten kiezen, ieder met eigen voordelen en vaak met een mooi design zodat het in iedere huiskamer past. De meeste zijn op de markt gebracht door de energieleveranciers, aldus EasySwitch.nl. Tegenwoordig is het grootste deel echter los verkrijgbaar zonder dat je hiervoor een energiecontract hoeft af te sluiten.

Comfort en gemak

De slimme thermostaten hebben veel voordelen, maar het grootste gemak is waarschijnlijk dat ze op afstand bedienbaar zijn. Zo kun je de verwarming ook hoger of lager zetten als je niet thuis bent, perfect om je huis alvast op te laten warmen als je bijna thuis bent of juist een graadje lager te zetten als je wat langer wegblijft. Je kunt zo ook voorkomen dat de verwarming nog aanstaat terwijl er niemand thuis is, met de app zet je hem op afstand lager.

De thermostaat leert van jou

Om de temperatuur zo goed mogelijk op jouw leefritme af te stemmen en alleen energie te verbruiken op momenten dat het nodig is hebben sommige slimme thermostaten een zelflerende functie. Ze leren wanneer je thuis bent en merken wanneer je het huis verlaat zodat de verwarming automatisch afslaat.

Je krijgt inzicht in je energieverbruik

De slimme thermostaat houdt bij wanneer je energie verbruikt en hoeveel, deze gegevens kunnen je helpen om te besparen. Zo kun je er bijvoorbeeld achter komen of je veel energie kwijtraakt aan sluipverbruikers; apparaten die stroom verbruiken ook al lijken ze uit te staan.

Gemak heeft een prijskaartje

Comfort en gemak maken jouw huis een nog fijnere plek om te zijn en de slimme thermostaat kan hierbij helpen. Dit komt alleen niet voor niets. De slimme thermostaat heeft een prijskaartje en bij een aantal moet je daarnaast maandelijkse abonnementskosten betalen om gebruik te kunnen maken van de functies. Daarnaast is de thermostaat nog steeds afhankelijk van jou dus je zal niet automatisch energie gaan besparen. Hier zal je, met de hulp van de slimme thermostaat, zelf je best voor moeten doen.

Wel besparen maar niet op comfort

Wil je het beste van beide werelden, een comfortabel huis en besparen op je energierekening? Koop dan een slimme thermostaat en vergelijk energie. Door jaarlijks over te stappen van energieleverancier kun je gemakkelijk tot wel €400 besparen. Zo heb je de slimme thermostaat snel terugverdiend en kun je ongestoord gaan genieten.