Verbeter de luchtvochtigheid in huis

0
1303
Raam
Design en lifestyleDesign en lifestyle

De luchtvochtigheid in huis is erg belangrijk voor een gezonde leefomgeving. De vocht die in je woning blijft hangen kan leiden tot gezondheidsklachten en schimmelplekken in het huis. Het is dus belangrijk hoe om op de luchtvochtigheid in je huis te letten. Mensen denken dat het je de luchtvochtigheid zelf kan beïnvloeden, maar werkt dit wel goed genoeg?

Frisse lucht

Frisse lucht is erg belangrijk in je huis. Zorg ervoor dat er voortdurend frisse lucht binnenkomt via ventilatieroosters en/of open raampjes. Het is belangrijk dat je een raam niet lang openhoudt, want na ongeveer een half uur is het positieve effect van een open raam weg. Een raam meerdere malen per dag kort openen is een stuk effectiever als het raam voor een lange periode openhouden.

Luchtbevochtigers

De hele dag bezig zijn met de luchtvochtigheid van je huis is een heel karwei. Niemand heeft er eigenlijk zin in en het liefst heb je altijd de juiste luchtvochtigheid in huis. Een apparaat die je hierbij helpt is een luchtbevochtiger. Een luchtbevochtiger zorgt voor een dat droge verwarmingslucht wordt verrijkt met het vereiste vocht. Naast het verhogen van de luchtvochtigheid in huis reinigt een luchtbevochtiger ook nog de lucht. daarnaast is een buisventilator ook aan te raden. hierdoor kan de lucht goed de ruimte verlaten waardoor er geen vochtplekken ontstaan in je huis. Hierdoor voorkom je met een buisventilator dat je veel moet verven

Gezondere leefomgeving

Lucht dat niet voldoende verzadigd is met waterdam kan onaangename gevolgen hebben op je gezondheid. Het kan zorgen voor droge ogen, een droge huid en een geïrriteerde hals. Er zijn enorm veel mensen die last hebben van deze symptomen, maar weten eigenlijk niet precies de oorzaak. Wanneer de slijmhuiden op je lichaam uitdrogen door een te lage luchtvochtigheid wordt de kans op virussen, kiemen en bacteriën enorm verhoogd.

Het is dus belangrijk dat je bezig bent met de luchtvochtigheid in je huis. Een luchtbevochtiger kan je hierbij enorm helpen. Het is een investering waar jij en je gezin voor een lange tijd heel veel profijt van zullen hebben.