Woonkamer

Verbeter de akoestiek in huis met deze 3 tips!

Geschreven door admin

Heb je last van een ‘hol’ geluidseffect in huis? Lees dan nu verder, want met de volgende 3 tips wil ik je laten zien dat het verbeteren van de akoestiek in huis helemaal niet zo moeilijk is. Er zijn tegenwoordig veel oplossingen om dit te verbeteren.

Tip 1: Krijg inzicht in de reflecties van de kamer

Dit is wanneer hoge frequenties als het ware tegen de muren stuiteren. In veel gevallen zal je het teruggekaatste geluid eerder horen voordat je het directe geluid kan horen. Te veel gereflecteerd geluid kan de geluidskwaliteit in de ruimte degraderen.

Tip 2: Krijg inzicht in de kamer resonanties

Heb je luidsprekers in een kamer staan? Let dan op de resonanties. Resonanties van een kamer zijn in wezen de geluidsgolven die worden gegenereerd door de luidsprekers. Dit zal normaal gesproken vanaf 20 Hz tot ongeveer 300 Hz zijn. De resonanties hangen af van de afmetingen van de ruimte waarin het systeem zich bevindt. Als er problemen zijn met de resonantie van de kamer dan zal je vaker last hebben van een zwaar basgeluid.

Tip 3: Voeg meubels en inrichting toe aan de kamer

Het vullen van de kamer met grote objecten zal ervoor zorgen dat het geluid tegen veel verschillende objecten aan stuitert waardoor je een effectieve vermindering van reflecties zal krijgen. Denk aan meubels, zoals boekenkasten en banken. Maar ook inrichting zoals zware tapijten en gordijnen zullen ervoor zorgen dat de akoestiek beter zal worden in de kamer.

Beste oplossing voor het verbeteren van de akoestiek

Een van de beste methoden voor het oplossen van de reflectie problemen in de kamer is met akoestische wandpanelen. Wanneer deze in de juiste positie worden geplaatst, zal je in staat zijn om meer van de spreker te horen en minder van het geluid dat weerkaatst wordt door de muren. Dit resulteert in een voller, minder hol geluid en je zal veel meer details op kunnen opvangen. Niet altijd is het verstandig om dit zelf te doen, omdat er de panelen op de juiste manier en in de juiste positie geplaatst moeten worden. Daarom is het goed om hier een professioneel bedrijf voor in te schakelen. Akoestiek verbeteren met Akoesta advies is aan te raden.