Verantwoord bruinen in de wintermaanden doe je zo

0
171
Design en lifestyle

Helaas zijn we in Nederland niet gezegd met veel zonuren. Voor mensen met een lichte huidtype is het dan ook vrijwel onmogelijk om een mooi gezond kleurtje het hele jaar door vast te houden zonder enige hulp. Om die reden zoeken veel Nederlanders hun heil bij de zonnestudio’s. Te vaak nog maakt men de beginnersfout, te hard van stapel te lopen. Men wilt zo snel mogelijk bruin worden. Zoals het Nederlandse gezegde gaat: geduld dat is een schone zaak. In dit artikel zullen we een aantal tips met je delen zodat je op verantwoorde wijze een optimaal resultaat kunt gaan behalen onder de zonnebank. 

Huidtype 

Allereerst is het goed om in ogenschouw te nemen dat we allemaal een andere huidtype hebben. Je partner heeft wellicht een donkerdere of lichtere huidtype dan jij. Er zijn globaal zo 4 verschillende huidtypes. De lichtste huidtype is die van mensen met rossig of rood haar. Deze mensen verbranden extreem snel. En het is met name deze groep die erg voorzichtig om zou moeten springen met de zonnebank. 

Het is altijd aan te raden naar een zonnestudio te gaan met deskundig personeel. Raadpleeg dit personeel dan ook en laat je adviseren. Zij kunnen vaststellen wat voor huidtype jij hebt, en kunnen dan een schema geven dat je enige houvast geeft, meer informatie daarover vind je op 123zonshop
Volg dit schema zoveel als mogelijk. Maar volg ook je gevoel. Indien je huid tintelend aanvoelt, dan heb je te veel blootstelling gehad, en kan je dus beter gelijk stoppen. Meerdere keren per dag zonnebanken is sowieso uit den boze, dat mag eigenlijk nooit (bron). Draag geen lenzen of bril, maar zorg dat je een speciale zonnebank bril draagt. Kijk onder geen beding direct in de stralen, net zoals je ook niet in de zon wilt kijken, dit kan schadelijk zijn voor de ogen. 

Anders dan dat, geniet er van. Voor de meeste mensen is een bezoekje aan de zonnestudio een relaxte en plezante ervaring die ervoor kan zorgen dat je het hele jaar door een mooi kleurtje kan behouden. Indien je de voorzorgsmaatregelen in dit artikel beschreven in acht kunt nemen dan is er geen enkel kwalijk aspect aan.